FUDBAL U BRAZILU NE SPAVA: "Zmajevi" dočekuju odmorne "trikolore"

Novosti online

03. 07. 2022. u 09:43

ATLETIKO Gojanense dočekaće Sao Paulo na svom "Antonio Asioli" stadionu u meču 15. kola Serije A.

ФУДБАЛ У БРАЗИЛУ НЕ СПАВА: Змајеви дочекују одморне триколоре

Profimedia

 Popularni "zmajevi" trenutno se nalaze na 14. poziciji sa sedamnaest osvojenih bodova. Izabranici trenera Žoržinja igraju u skladu sa svojim kvalitetom i ambicijama. Atletiko u večerašnji susret ulazi nakon poraza u Paragvaju od Olimpije. Crno-beli iz Asunsiona rutinski su rezultatom 2:0 savladali goste iz Brazila u prvoj utakmici osmine finala Kopa Sudamerikane. Strelci za pobednički sastav bili su Derlis Gonzales i Alehandro Silva.

Bez posebnog žara učestvuje u istom takmičenju nastupa i Sao Paulo, ali i pored toga što je trener Rožerio Seni odlučio da u drugom po važnosti međunarodnom klupskom nadmetanju u Južnoj Americi igra sa igračima koji ređe dobijaju šansu u prvenstvu i Kupu, njegov tim pobeđuje.

Sigurno je Sao Paulo prošao kroz grupnu fazu, sakupivši 16 od mogućih 18 bodova, a na odličnom su putu "trikolori" da se plasiraju u četvrtfinale. Iako u gostima, brazilski tim bio je ubedljiv protiv čileanske Universidad Katolike - 4:2 (3:0).

Penal u 15. minutu omogućio je Reinaldu da dovede svoj tim u vođstvo, a s dva pogotka do odlaska na odmor Lusijano je najavio pobednika. Domaćini su uspeli da nakon samo dva minuta igre u drugom delu smanje zaostatak, međutim, ne i da meč učine zanimljivijim. Iako su u 51. minutu ostali s igračem manje zbog isključenja Igora Vinisijusa, gosti iz Sao Paula uspeli su desetak minuta kasnije da postignu i četvrti gol. Precizan je bio iskusni Argentinac Džonatan Kaleri, nekadašnji igrač Boke Juniors, Vest Hema, Las Palmasa, Alavesa, Espanjola, Osasune, ali je potom Senijeva ekipa ostala bez još jednog igrača (Rodrigo Nestor 73. minut), a to su već Čileanci umeli da iskoriste i pogode za kakvu-takvu nadu u revanšu, mada deluje da će Sao Paulo imati rutinski zadatak da sačuva stečenu prednost.

Nagoveštava to i činjenica da četvorostruki uzastopni šampion Čilea nije uspeo da iskoristi novo, treće isključenje u protivničkom timu. Ovaj put van igre je u 87. minutu morao pomenuti Kaleri, ali i sa trojicom manje u polju gosti su uspeli da se odbrane u poslednjih nekoliko minuta.

Nema sumnje da Sao Paulo u meč sa Atletikom ulazi odmorniji, to je u ovako dugim i napornim sezonama velika prednost. Nosioci igre biće ponovo na terenu, dok je Gojanense vidno istrožen. 

U prethodna tri međusobna duela "zmajevi" su slavili na dva. Ipak, poslednji su u svoju korist rešili "trikolori" rezultatom 2:1.

NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 2)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024