ŠAMPION NAPADA ŠAMPIONA: Zvezda protiv Zenita na velikom ispitu pred početak sezone

Novosti online

03. 07. 2022. u 08:47 >> 08:49

KLUB iz Ljutice Bogdana večeras od 19 časova odmeriće svoje snage sa prvakom Rusije.

ШАМПИОН НАПАДА ШАМПИОНА: Звезда против Зенита на великом испиту пред почетак сезоне

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde okončali su pripremni period u Sloveniji, šampion Srbije odigrao je tri priljateska meča i upisao po jednu pobedu, remi i poraz. Šef stručnog štaba crveno-belih Dejan Stanković sumirao je sve ono što je urađeno pred "generalnu probu". Naime, klub iz Ljutice Bogdana večeras od 19 časova odmeriće svoje snage sa Zenitom u Sočiju.

Za početak, "mister" je govorio o adaptaciji Kingsa Kangve i Osmana Bukarija čije kvalitete izuzetno ceni.

 

- Izvanredni su za početak, jer kad se ubace dva ili više elementa u ekipu koja već dve do tri godine igra zajedno, treba strpljenja i rada. Neosporan je njihov igrački kvalitet, samo treba da imamo  strpljenja da pohvataju sve zahteve na koje su naši momci navikli. Samo da ih ubacimo u taj proces kako bi što pre shvatili način na koji napadamo, na koji se branimo, naš intenzitet igre i koje su nam ideje na svakom delu terena. Oni su dosta kvalitetni u svakom smislu te reči, tako da neće biti velikih problema što se tiče adaptiranja na novu ekipu.

 
Pakleno se radilo na Zlatiboru i u Sloveniji.
 
- Na Zlatiboru su nam falili reprezentativci, momci koji su nastavili posle prvenstva da nastupaju za nacionalne selekcije, tu pre svega mislim na igrače do 19 godina, kao i na Bena, Kangu i Borjana. Bilo je jako, svesno i namenski jako uz visok intenzitet treninga, jer znamo šta nas čeka. Od 10. jula do 13. novembra imamo strašan i paklen ritam. Oko 35 utakmica, što je praktično jednostavno prvenstvo i to odigrati u četiri meseca je zaista veliki broj mečeva. Na ovim pripremama smo rezultatski istrpeli malo. Videlo se da su igrači "teški" i umorni, ali bolje da to bude sada, nego kad počne prvenstvo, jer je pripremni period uvek takav. Naišli smo i na vruće vreme koje nije uobičajno za Sloveniju.

Ne brine Stankovića izostanak dobre realizacije na pripremnim mečevima, pogotovo jer je mnogo dobrih stvari urađeno, uprkos umoru. 

 

- Svi znamo da je način na koji Zvezda igra ofanzivan i da nam je egzekucija izuzetno bitna. Na ovim pripremama, ako nam je nešto falilo, to su golovi, ali bih bio zabrinut da smo imali problem u stvaranju šansi, a toga nije bilo. Možda neki šut više ka golu smo trebali da uputimo, jer smo u poslednjoj utakmici imali dosta oduzetih lopti na polovini protivnika, ali nismo iskoristili to, jer je falilo lucidnosti i svežine kod poslednjeg pasa ili u realizaciji. Siguran sam da se to može pripisati umoru, jer kad nisi lucidan, donošenje odluke u deliću sekunde postaje teže. Igrom u polju, dolaskom na trećinu protivnika, presingom i agresivnom igrom sam zadovoljan, a igrači su sve to izneli umorni, tako da možemo očekivati samo boljitak. Kada su umorni i ispune zadatak koji je od njih tražen, pogotovo u prvom poluvremenu protiv Kopra, ne vidim dramu. Nije lepo kad se izgubi, jer je Zvezda klub koji je navikao na pobede i to je normalno. Veliki i ambiciozan klub i kada se izgubi, u prvom planu ostane samo rezultat, ali ko je gledao utakmicu i ono što smo zamislili u prvom poluvremenu, može da bude zadovoljan. Gledaćemo da u narednim mečevima okrenemo i rezultat u našu korist. 

O ulasku u Ligu šampiona...

 

- Svi se tome nadamo i težimo ka tome i radimo na tome. Nikada nisam sebi pravio alibi, ne želim ni sad, ali ako je jedan Žoze Murinjo rekao za Romu da je Liga konferencija njihovo takmičenje i da će sve uraditi da igraju Ligu Evrope i naprave iskorak... Žoze je jak na rečima, to znamo, ali smo i mi u prethodne dve sezone pokazali da možemo da igramo sa ozbiljnijim klubovima i ekipama od nas. Uradićemo sve da prođemo treće kolo, a posle u plej-ofu... Ne mogu da kažem da nemamo šta da izgubimo, ali dosta će nam biti lakše da igramo protiv bilo koga tu, jer znamo šta to donosi, kao i titula sledeće sezone, tako da imamo lep put ispred sebe. Kada budemo pravi i odgovorimo na sva pitanja koja nam postave na terenu, možemo da se nadamo istorijskom uspehu Crvene zvezde. 

 
Govorio je temperamentni trener i o igračima koji konkurišu na bekovskim pozicijama.
 
- Rodić, po mom mišljenju, u Srbiji nema zamenu, a ni u inostranstvu, ako ćemo da dovodimo domaćeg beka. On je naš najbolji levi bek, tako da kada Rodića nema, gledaćemo da se adaptiramo, jer ima momaka koji mogu da pokriju levu stranu kao što je Gobeljić, pa i Srnić kad je teška situacija. Na desnoj strani imamo Pićinija, takođe i Gobeljić može tu da igra i to su momci na koje računamo - istakao je Stanković.

Prilično je nezahvalno prognozirati pobednika u ovakvim mečevima. Upravo iz tog razloga odlučili smo se za golove, iako je šampion Rusije kvalitetniji sastav.

NAŠ TIP: 2-4 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)