EPIDEMIJA U RUDNIČKO - TAKOVSKOM KRAJU: Preminuo još jedan pacijent, 26 ih se leči u "crvenoj" zoni

M. B.

08. 05. 2021. u 14:08

U „CRVENOJ“ zoni Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, prema poslednjem današnjem zvaničnom izveštaju, nažalost je preminuo još jedan pacijent, od posledica kovida-19.

ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО - ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Преминуо још један пацијент, 26 их се лечи у црвеној зони

Foto: M.Bošnjak

Po poslednjem preseku, tokom minula 24 sata, u ta njena tri kovid odeljenja, trenutno se leči 26 pacijenata.

- Na Grudnom odeljenju hospitalizovano je sedam, 11 na Neurologiji, osam na Internom. Pozitivan test na korona virus ima 22, dvoje negativan, dvoje čekaju rezultate testiranja. U poslednja 24 časa, na lečenje smo primili sedam osoba, sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju tim virusom. Na kućno lečenje otpuštena su dva pacijenta – izjavio je danas dr Predrag Šutić, vd. direktora te bolnice.

Milanovački Dom zdravlja i dalje upozorava, da se broj novozaraženih u ovom kraju smanjuje, ali i da svi građani moraju biti oprezni, na zarazu korona virusom.

Ova ustanova danas potvrđuje još osam slučajeva zaraze kovidom-19. Uukupan broj obolelih u aktuelnom piku epidemije, po podacima tog Doma, je 3.250, od kojih je 1.488 izlečeno.

Epidemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna nadalje i u aktuelnom „piku“, prema zvaničnim podacima, zaraženo je ukupno 3.235 lica, uz nažalost 117 smrtnih žrtava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni