BORBA PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA: Postavka panoa na centralnom gradskom trgu u Zrenjaninu

B. Grujić

26. 11. 2020. u 10:09

KAMPANjU "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama", članice Ženske odborničke mreže Skupštine grada Zrenjanina, u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom izazvanom korona virusom, obeležavaju specijalnom postavkom panoa na centralnom gradskom trgu.

БОРБА ПРОТИВ НАСИЉА НАД ЖЕНАМА: Поставка паноа на централном градском тргу у Зрењанину

Foto: Grad Zrenjanin

Uz poruku da je svaka žena nečija ćerka, majka, supruga, rođaka, prijateljica i da ih treba osnažiti, pomoći im i prijaviti svaku vrstu nasilja, članice ženske odborničke mreže iz Zrenjanina, poručuju da se u sklopu kampanje obeležavaju 25. novembar, Međunarodni dan borbe protiv nasilja bad ženama, 1. decembar, Svetski dan borbe protiv AIDS-a, 3. decembar Svetski dan osoba sa invaliditetima, 6. decembar, koji je godišnjica Montrealskog masakra i 10. decembar, kao Međunarodni dan ljudskih prava.


Osnovni ciljevi funkcionisanja mreže su zdravlje žena, suzbijanje nasilja nad njima, žensko preduzetništvo, obrazovanje i širenje svesti o ženskoj solidarnosti i podsticaju za većim učešćem u političkom i javnom životu grada Zrenjanina, uz jasnu poruku da nasilje nije privatna stvar, nego problem društva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

LESKOVČANIN IZ NOVOG SADA VRAĆA DUG KIKINDI: Radiolog iz Instituta za zaštitu dece i omladine najavio besplatne preglede