PRVO JUTRO BEZ GUŽVI: Dva dana zaredom nema obolelih u Rudničko-takovskom kraju

M. B.

21. 07. 2020. u 15:28

ПРВО ЈУТРО БЕЗ ГУЖВИ: Два дана заредом нема оболелих у Рудничко-таковском крају

Foto M. B.

DVA dana zaredom, u Rudničko-takovskom kraju, prema zvaničnim podacima, nema ni jedne osobe potvrđeno pozitivne na kovid-19.

Ohrabruje i ovo javno zapažanje svih nadležnih:

- Danas je osvanulo prvo jutro bez gužve pred Kovid ambulantom Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu.

Statistika epidemije u ovom kraju zvanično se deli na dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su, prema zvaničnim podacima, izlečeni.

U drugom takozvanom „piku“ od polovine juna, od kovida-19 obolela su 53 pacijenta, uz četiri smrtna ishoda. Od njih 53 izlečeno je 20, po četvoro ih leče Klinički centar u Kragujevcu i milanovačka Opšta bolnica, jedno Opšta bolnica u Čačku, ostalih 20 su u kućnoj izolaciji. 


- U Kovid ambulanti Doma zdravlja juče su pregledana 52 lica, za laboratorijske analize uzorkovana je krv njih 28, urađeno 12 rentgenskih snimaka pluća, 14 seroloških i šest „PCR“ testova. Još 12 lica je testirano zbog njihove planirane hospitalizacije usled drugih bolesti, i na lični zahtev - izjavio je danas dr Aleksandar Čivović, v.d. direktora Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)