Ulaznice se kupuju limenkama

J. L.

31. 08. 2023. u 14:19

Ispred Narodnog pozorišta u Somboru sinoć je svečano otvoren drugi „Limenka Teatar Fest 2023“ , koji će trajati do 3. septembra.

Улазнице се купују лименкама

foto: Grad Sombor

Međunarodni festival za decu nastao je sa idejom da spoji pozorište za decu i ekologiju budeći svest najmlađih o važnosti očuvanja životne sredine, pod sloganom „Deca imaju pravo da rastu zdravo“.

Festival je počeo karnevalskom povorkom u kojoj su učestvovala talentovana deca, glumci, pevači, folkloraši, sportisti, balerine, tamburaši, pa čak i mali pčelari. U uvodnoj povorci mogle su se videti i fascinantne lutke koje su doneli umetnici iz Segedina. Samom proglašenju zvaničnog početka prethodila je predaja upotrebljenih limenki u zamenu za alu-coin valutu.

Ulaznice za festivalske predstave ne mogu se kupiti novcem! Da bi se gledala predstava, gledalac mora da sakupi i donese pet limenki, za koje potom dobija jedan alu-coin, prvu ekološku valutu na svetu, načinjenu od aluminijuma, kojom može da kupi ulaznicu. Ukoliko tokom dana sakupi i više od pet limenki, može dobiti još alu-coina, za koje može da kupi nešto od školskih potrepština na „Limenkica bazaru“. Tu se za alu-coine mogu kupiti eko olovke, blokčići od recikliranog papira, zanimljive knjige odštampane takođe na eko papiru i mnoge druge stvari.

Na repertoaru će biti sedam predstava iz šest zemalja - Bosne i Hercegovine, Mađarske, Hrvatske, Bugarske, Srbije i dalekog Perua.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)