HUMANITARNI PONEDELJAK ZA MALENU LENKU LAZAREVIĆ: Danas na novosadskom Štrandu

Lj.P.

29. 05. 2023. u 10:07

DANAŠNjA akcija "Humanitarni ponedeljak" na novosadskom Štrandu namenjena je devojčici Lenki Lazarević, oboleloj od akutne limfoblastne leukemije.

ХУМАНИТАРНИ ПОНЕДЕЉАК ЗА МАЛЕНУ ЛЕНКУ ЛАЗАРЕВИЋ: Данас на новосадском Штранду

Privatna arhiva

 Ulaz na plažu se neće naplaćivati, a kartu će zameniti dobrovoljni prilozi posetilaca u skladu sa njihovim finansijskim mogućnostima. Kutije u koje će građani moći da prilože pomoć biće postavljene uz kapije Štranda od 8 do 19 časova.

Lenki je sa deset meseci otkrivena akutna limfoblastna leukemija. Nakon devet meseci intenzivnog bolničkog lečenja i terapije održavanja, bolest se nažalost vratila. Jedina nada za potpuno izlečenje je hitna transplantacija koštane srži. Da bi se to ostvarilo potrebno je prikupiti sredstva u iznosu od 300.000 evra za njeno dalje lečenje i transplantaciju koštane srži u inostranstvu. S obzirom na to da je vreme ključno u ovoj borbi, pozvani su Novosađani koji su u mogućnosti da i pored akcije Humanitarni ponedeljak pomognu Lenki uplatom na sledeće žiro račune:

Dinarski račun – UniCredit Banka 170001081914100087

Devizni račun: Unicredit bank Serbia JSC, IBAN: RS35170001081914100184, SWIFT:BACXRSBG.

U prošlonedeljnoj  akciji prikupljanja sredstava za lečenje Dimitrija Stankovića prikupljeno je 97.390 dinara.  Iz "Gradskog zelenila", koje upravlja novosadskom plažom, obaveštavaju sugrađane koji imaju potrebe za ovakvom vrstom pomoći da svoje zahteve mogu doneti na glavnu blagajnu Štranda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju