PREMINULA JOŠ DVA PACIJENTA: Epidemija u rudničko-takovskom kraju

M. BOŠNjAK

18. 11. 2021. u 14:33

DVA pacijenta u kovid zoni Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu nažalost su preminula, tokom minula 24 sata. Obojica su bila 1936. godište.

ПРЕМИНУЛА ЈОШ ДВА ПАЦИЈЕНТА: Епидемија у рудничко-таковском крају

Foto: M.B.

U toj „crvenoj“ zoni, prema preseku od jutros u sedam sati, trenutno se leče 32 pacijenta.

- Kod 31 potvrđen je korona virus, jedan čeka rezultate testiranja. Tokom protekla 24 sata primili smo tri osobe sa simptomima koji ukazuju na korona virus, tri su otpuštene na kućno lečenje – izjavio je dr Predrag Šutić, v. d. direktora te bolnice.

Dom zdravlja u Gornjem Milanovcu, do ovog izveštavanja, nije potvrdio novi broj osoba  registrovanih na virus korona, kao ni broj dece pregledane u posebnoj, Pedijatrijskoj kovid ambulanti.

Od marta prošle godine, to jest od početka epidemije kovida-19 do danas, u rudničko-takovskom kraju preminulo je 177 osoba. U celom tom periodu korona virusom ukupno je, po dosadašnjim zvaničnim podacima, zaraženo 6.271 lice. Od tog broja, samo od početka avgusta ove godine, obolelo je njih 2.419, od kojih 372 dece.

BONUS VIDEO: 

Kako je porodiljama obolelim od korona virusa?

    

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)