ASFALT STIŽE U 25 ULICA: Vučević posetio gradilište u naselju Sajlovo

J. S.

05. 07. 2021. u 15:12

GRADONAČELNIK Novog Sada Miloš Vučević obišao je danas radove na asfaltiranju Ulice Gornje Sajlovo br. 32, u istoimenom naselju Novog Sada kao i na izgradnji vrtića PU „Radosno detinjstvo“ u istom mestu.

АСФАЛТ СТИЖЕ У 25 УЛИЦА: Вучевић посетио градилиште у насељу Сајлово

Foto: Grad Novi Sad

 U Sajlovu će biti asfaltirano još 25 ulica a izgrađena je i zgrada Mesne zajednice u kojoj će biti smešteni i klub penzionera, pošta, apoteka i ambulanta.

- Samo za vodovod, ove i prošle godine, investirali smo 150 miliona dinara, 440 miliona dinara uloženo je u asfaltiranje, a izgradnja objekta Mesne zajednice koštala je 60 miliona dinara. U 2020. i 2021. godini, Grad je milijardu dinara investirao u Sajlovo, a neke opštine u Vojvodini nemaju toliki ukupan budžet. -kazao je gradonačelnik Vučević tokom obilaska radova.

Foto: Grad Novi Sad

U toku je 2. i 3. faza na uređenju ulica u naselju Sajlovo. Vrednost radova je 300,9 miliona dinara (sa PDV-om). Do sada je uređeno 15 od predviđenih 25 ulica.

Vučević je najavio u ovom mestu i izgradnju trotoara, atmosferskih kanala,kao i osnovne školu za koju je određena parcela koja treba da bude otkupljena. Sa Eparhijom bačkom dogovoreno je da između vrtića i zgrade MZ bude izgrađen objekat pravoslavnog hrama.

Foto: Grad Novi Sad

- Hvala građanima na strpljenju, imaju jednaka prava kao i svi ostali, a sve što smo obećali mi i činimo. Do kraja avgusta završavamo svih 25 ulica, a vrtić će biti na raspolaganju od septembra 2022. godine. Pošto je naselje dobilo vodovod, kanalizaciju, asfalt i javnu rasvetu, očekujem od predstavnika MZ da i sve ulice dobiju nazive,a ne da nose brojeve. Budžet Grada je jak zbog velikih investicija kompanija kao što su Lir, Aptiv, Kontinental, Nidek, kao što su most, pruga i Fruškogorski koridor. Zahvaljujući tim investicijama imamo novca da rešavamo sve potrebe građana – naglasio je gradonačelnik Novog Sada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna