"GOSPODO, POGREŠILI STE"! Kakav tekst o Novaku Đokoviću, najboljem svih vremena

Novosti online

11. 09. 2023. u 11:35

PORAZ od Španca Karlosa Alkaraza u finalu Vimbldona mnogi su videli kao početak kraja Novaka Đokovića, ali je srpski teniser osvajanjem Ju-Es opena pokazao da je i dalje igrač koga treba pobediti, ocenila je danas agencija Frans pres.

ГОСПОДО, ПОГРЕШИЛИ СТЕ! Какав текст о Новаку Ђоковићу, најбољем свих времена

Foto AP

Pitanje njegovog pada ume i da iznervira 36-godišnjeg Đokovića, koji se ovog ponedeljka ponovo vratio na prvo mesto ATP liste.

"Ljudi vole da pričaju. Svako ima svoje mišljenje i nije me briga šta ko govori, bilo da se radi o predaji baklje, novoj generaciji, sledećoj generaciji, budućoj generaciji, kako god se zvala", rekao je Đoković.

Na nekoliko centimetra od njegove ruke nalazio se trofej sa Otvorenog prvenstva SAD, koji je osvojio četvrti put. To je njegova 24. grend slem titula, što je apsolutni rekord.

Među brojnim rekordima, ističe se onaj od 390 sedmica na vrhu ATP liste na koji se vratio, svrgnuvši sa trona svog mladog i trenutno glavnog rivala Karlosa Alkaraza.

"Veoma je dobro što je Alkaraz tu, što postoji rivalitet među nama", uveravao je Đoković, nabrajajući sve kvalitete Španca i kao igrača i kao čoveka.

"Ali, na kraju dana, moj cilj ostaje isti na početku sezone: da pokušam da osvojim sve grend slem turnire. Malo mi je žao što nisam pobedio u tom finalu na Vimbldonu, ali imam još mnogo čemu da se radujem... Nastavljam dalje", dodao je on.

Ova, 2023. godina je sjajna za Đokovića i može se sažeti u jednu statističku kategoriju - postao je jedini igrač koji je osvojio tri od četiri grend slem turnira četiri puta u jednoj sezoni (2011, 2015, 2021, 2023). Međutim, nedostaje mu kalendarski grend slem, "sveti gral" tenisa, podseća AFP.

Prva reakcija Danila Medvedeva posle poraza u finalu Ju-Es opena, uz ruski humor, praktično odražava ono što mnogi teniseri misle: "Šta ti još radiš ovde".

Đoković je priznao da sebi ponekad postavlja pitanja o budućnosti. "Ali sve dok sam u mogućnosti da igram na tako visokom nivou i da osvajam glavne turnire, ne želim da napustim ovaj sport", insistirao je srpski teniser.

Njegov trener Goran Ivanišević, čak i pored toga što je redovno na meti Đokovićevog besa, sve više mu se divi.

"Uvek je gladan, nastavlja da obara rekorde, igra neverovatan tenis. Sjajno ga je gledati sa tribina, imam veoma dobro mesto i uživam", rekao je Ivanišević.

"Da nisam tako blizak s njim, da ga nisam viđao kako to radi svaki dan, možda bih bio iznenađen (njegovim rezultatima), ali nisam. On voli ono što radi, voli izazove. Ako osvoji 25. grend slem titulu, reći će sebi da mora i 26. Uvek želi više", istakao je Ivanišević.

Ivanišević je naveo i da nema šale kod Đokovića kada se govori o statistici.

"On to shvata veoma ozbiljno, uvek nađe neki drugi rekord koji treba da obori", dodao je Ivanišević.

Jedan od glavnih Đokovićevih kvaliteta je da uvek pronađe novu motivaciju, a Ivanišević je rekao da bi ga shvatili ozbiljno: "On namerava da igra do Olimpijskih igara u Los Anđelesu 2028".

I sam Đoković se na konferenciji za novinare šalio na ovu temu.

"Jednog dana, za 23 ili 24 godine, napustiću tenis i biće novih igrača", rekao je Đoković uz osmeh.

"Ali ćete dotle nastaviti da me viđate", istakao je srpski teniser.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!