OBRT! Novak Đoković u ponoć čuo loše vesti sa Vimbldona

Novosti online

07. 07. 2023. u 08:14

NOVAK Đoković neće na teren kada je prvobitno bilo planirano. Naime, Srbin i Stanislas Vavrinka su trebali da igraju kao treći na Centralnom terenu Vimbldona.

ОБРТ! Новак Ђоковић у поноћ чуо лоше вести са Вимблдона

FOTO: Tanjug/AP

Program od 14.30 sati otvaraju Španac Karlos Alkaraz i Francuz Aleksandre Miler, a potom igraju Poljakinja Iga Švjontek i Hrvatica Petra Martić, to bi sve trebali da budu kratki mečevi, pa se Novak planirao čak i oko 18.00 časova. 

Ali u ponoć je Novak Đoković čuo loše vesti sa Vimbldona. Meč Srbina i Švajcarca je pomeren. Najtrofejniji teniser svih vremena će morati da čeka i mogao bi svoj duel da završi čak i u ponoć jer će krenuti da igra kao četvrti na centralnom terenu, možda čak i oko 20.00 časova, iako je trenutno planirano za 19.00.

Organizatori su ugurali i završetak meča Endija Marija i Stefanosa Cicipasa pre Đokovića. Oni u četvrtak nisu završili meč na vreme, pa je prekinut pri rezultatu 6:7, 7:6, 6:4 za Britanca. Taj meč je u toku i pravi problem jer će igrači morati da odrade zagrevanje, a onda bi mogli potencijalno da odigraju i dva seta, što bi moglo da potraje. 

Srpski teniser je u prva dva kola rutinski izlazio na kraj sa Argentincem Pedrom Kačinom i Australijancem Džordanom Tompsonom, iako ni ti mečevi nisu mogli da prođu bez problema. Nije reagovala organizacija na vreme kada je pala kiša na prvom meču na turniru koji je Novak igrao, pa je on morao da čeka sat i po vremena da se podloga osuši.

Sada ćemo videti kada će Novak na teren, a ukoliko Sten Vavrinka bude u njihovom 27. međusobnom susretu pružao veliki otpor, meč bi mogao, kao i duel Cicipasa i Marija, da bude prekinut u nekom momentu i nastavljen sledećeg dana. Ne bi to bilo dobro za Novaka i njegovu rutinu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)