FEDERER GLEDAO MEČ ĐOKOVIĆ - NADAL: Švajcarac pratio teniski klasik, ali nije izdržao do kraja

Novosti online

11. 06. 2022. u 21:30

ŠVAJCARSKI teniser Rodžer Federer otkrio je da nije gledao finale Rolan Garosa, ali jeste četvrtfinalni duel u kome su se sastali Novak Đoković i Rafael Nadal.

ФЕДЕРЕР ГЛЕДАО МЕЧ ЂОКОВИЋ - НАДАЛ: Швајцарац пратио тениски класик, али није издржао до краја

Foto: AP

"Bik sa Majorke" je slavio u tom duelu, a došao je i do rekordne 14. titule na terenima u "Bulonjskoj šumi" pošto je u meču za trofej bio bolji od Kaspera Ruda.

- Nisam gledao finale, ali jesam malo gledao četvrtfinale pre nego što sam otišao da spavam. Generalno, neverovatno je to što je Rafa postigao. Rekord Pita Samprasa, koji sam ja oborio, bio je 14 grend slem titula, a sada je Rafa osvojio 14 puta Rolan Garos. Bio sam srećan zbog njega i skidam mu kapu. Posle desetog-jedanaestog puta sam već mislio: "Ovo je nemoguće". Nastavlja da pomera granice, gigantski uspeh - rekao je Federer.

Otkrio je potom ovaj 40-godišnjak planove za ovu sezonu, tačnije kada će ponovo biti na terenu.

- Posle Bazela, sezona je svakako gotova. Za mene je važno da ponovo budem spreman kako bih mogao maksimalno da treniram. Kada dođem do tog nivoa, onda ću birati koliko turnira ću igrati i kojih. Lejver kup je dobar početak, pošto ne moram da igram pet mečeva u šest dana - zaključio je osvajač 20 grend slem titula.

Podsetimo, Federer nije igrao tenis od Vimbldona prošle godine, a ovo će mu biti prvi put posle 23 godine da neće nastupiti u Londonu.

BONUS VIDEO: VELIČANSTVENI NOVAK: Top 10 tenisera po nedeljama provedenim na čelu ATP liste

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili