VLAHOVIĆ JE OPSEDNUT FUDBALOM: "To je zavisnost, to je ono što me prožima"

V.M.P.

11. 06. 2022. u 20:42

SRPSKI napadač i novi heroj torinskog Juventusa, Dušan Vlahović svoju filozofiju fudbala objašnjava zavisnošću. Ističe da živi za to da zatrese mrežu, što mu pruža osećaj da leti. Sa druge strane kaže da se oseća depresivno i prazno ako ne postigne gol, o čemu su svedočile i suze na dečačkom licu nemilosrdnog centarfora, kada je ušao u golgeterski post.

ВЛАХОВИЋ ЈЕ ОПСЕДНУТ ФУДБАЛОМ: То је зависност, то је оно што ме прожима

FOTO: AP

Napadač je u januaru potpisao ugovor i napustio Fiorentu za sumu višu od 80 miliona evra, čime je transfer kompletiran na dan njegovog 22. rođendana.

Apenini su poludeli za srpskim reprezentativcem, napisana je i knjiga o njemu, a sada je bio je naslovna zvezda časopisa "Ajkon". Vlahović je u intervjuu  za ovaj magazin govorio o opsesivnom pristupu sportu i svom poslu, kada su ga pitali šta za njega predstavlja postići gol.

- Ispunjava me, potpuno me prožima. Kada ne osetim tu emociju, posle meča se osećam prazno, na dnu. Kada postignem gol, osećam se kao da letim. Letim na sedmom nebu. To je zavisnost koja vas stimuliše u svakom trenutku. To je ono za šta ja živim. 

Srpski biser navodi da ga opsesija magičnom travnatom igrom obuzima neprestano, a na pitanje šta radi u slobodno vreme odgovor je bio neizbežan.

- Fudbalu se posvećujem 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji. Kad dođem kući, gledam fudbalske utakmice. Radim to da bih uživao, opuštao se, ali i da bih učio i usavršavao se. Prihvatam stvari i razmišljam šta sam mogao da uradim u toj situaciji, gledajući i analizirajući druge igrače. 

Tanjug/AP

Reprezentativac Srbije postigao je 29 golova u 45 takmičarskih utakmica ove sezone kombinovano u dresu Fiorentine i Juventusa, uključujući 24 u samo 36 utakmica u Seriji A.

Bio je primoran da propusti utakmice Lige nacija za Srbiju zbog problema sa mišićima, ali je uverio sve da vredno radi na treninzima i da će biti spreman za predsezonu u Juventusu sledećeg meseca.

Izdanak Partizanove fabrike talenata već sada ima sedam golova u 14 seniorskih nastupa za Srbiju.

HIT SNIMAK: Mitrogol poslao poruku Srbiji

 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!