TENISKA BAJKA JOŠ UVEK TRAJE: Čudesni Holanđanin pobedio devetog igrača sveta za finale Hertogenboša

Č. V.

11. 06. 2022. u 17:08

LjUBITELjI tenisa upoznali su tokom ove nedelje u Hertogenbošu Holanđanina Tima van Rijthovena koji deli lekcije na ovom turniru.

ТЕНИСКА БАЈКА ЈОШ УВЕК ТРАЈЕ: Чудесни Холанђанин победио деветог играча света за финале Хертогенбоша

Foto: EPA-EFE/Sander Koning

Trenutno 204. igrač sveta uspeo je da se plasira u finale iako je u glavni žreb ušao tako što je dobio specijalnu pozivinicu. Redom je pobeđivao Metjua Ebdena, Tejlora Frica, Iga Gastona i u polufinalu Feliksa Ože-Alijasima.

Ovaj 25-godišnjak iz Rozendala do sada tokom karijere nije osvojio nijednu čelindžer titulu, a u nedelju će imati priliku da slavi na ATP turniru.

Nema sumnje da će ovu nedelju pamtiti dok je živ. On je došao do prve ATP pobede, zatim do prvog finala i prvog trijumfa nad nekim Top 10 igračem.

Odlično je meč počeo Van Rijthoven. U prvom setu je on bio taj koji je napravio jedini brejk. Kao da mu je to stavilo veliki teret oko vrata, pa je drugi segment meča totalno podbacio. Podigao je Kanađanin nivo igre i za pola sata stigao do izjednačenja.

Očekivalo se da će kvalitet Ože-Alijasima presuditi kada je u pitanju ishod meča. Ipak, Holanđanin je uspeo da se izdigne iz problema i slavi u taj-brjeku, ikao je u dva navrata imao po tri brejk lopte koje nije iskoristio.

Zanimljivo je to da je Van Rijthoven do sada odigrao pet taj-brejkova i dobio je četiri. Jedini koji je izgubio bio je protiv Frica.

Tim će u meču za trofej igrati protiv boljeg iz duela Adrijan Manarino (Francuska) - Danil Medvedev (Rusija).

BONUS VIDEO: VELIČANSTVENI NOVAK: Top 10 tenisera po nedeljama provedenim na čelu ATP liste

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!