JOKIĆ KAO DANKAN: Srbin želi da završi karijeru kao zaštitni znak Denver nagetsa

V. P.

28. 09. 2022. u 10:30

LETO u nacionalnom timu završio je prerano, utehu pronašao u osvežavanju lične ergele konja i vratio se u Denver za dan rezervisan za medije, tačno 152 dana od eliminacije od Golden Stejta u NBA plej-ofu prošle sezone.

ЈОКИЋ КАО ДАНКАН: Србин жели да заврши каријеру као заштитни знак Денвер нагетса

FOTO: Tviter

Nikola Jokić već sedam sezona nosi dres Nagetsa, letos je potpisom novog petogodišnjeg ugovora za rekordnu sumu od 264.000.000 dolara načinio veliki iskorak ka vernosti franšizi iz Kolorada do kraja igračke karijere.

- To je cilj. Želim da postanem Tim Dankan Denver Nagetsa, samo moram da osvojim nekoliko titula da bih bio kao on - osmehom je propratio izrečenu želju da bude večni zaštitni znak jednog tima, kao što je legendarni krilni centar koji je u Sparsima proveo svih 19 NBA sezona i osvojio pet titula.

- Volim što sam ovde, sviđa mi se grad, organizacija u klubu, ljudi...

Prvi deo poistovećivanja sa Dankanom lakše je izvesti od drugog. Trener Denvera Majk Meloun smatra da je za prvu titulu u istoriji Nagetsa potrebno i da dvostruki uzastopni MVP napregne glasne žice.

- Svi čekaju da Nikola nešto kaže, to ima veliki uticaj. Želim da bude glasniji u svlačionici, ali i u druženjima - pokušava Meloun da rasplamsa vatru u džokeru Nagetsa.

Reakcija je bila momentalna:

- Biće mi potrebno malo vremena da se ponovo prebacim na engleski jezik, a onda ću biti glasniji - obećao je u polušaljivom tonu srpski NBA superstar.

Od visine oktave Jokićevog glasa važnije je kakvim timom će raspolagati u predstojećoj sezoni. Iz Vašingtona su stigli Kentavijus Koldvel-Pop i Iš Smit, iz Filadelfije Deandre Džordan, iz Bruklina Brus Braun, dok su se od povreda oporavili Džamal Marej i Majkl Porter.

Jokić i Marej, iz različitih razloga, neće igrati pripremne utakmice. Prvi zbog produženog odmora nakon Evrobasketa, drugi zbog produženog oporavka od povrede. Novinare je zanimalo Jokićevo mišljenje o razlici između NBA i evropske košarke.

- Drugačije je u Evropi, delom i zbog pravila. Imate manje prostora, linija za tri poena je bliža, visoki igrači mogu da se zadrže u reketu. Bilo je interesantno ponovo to iskusiti, nisam dugo igrao tu košarku. Teže je jer morate brzo da razmišljate. U NBA, ako prođete pored igrača, vidite kako pristiže pomoć, u Evropi je već tu, pa morate da razmišljate unapred. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije