LUKA JOVIĆ "ZAKUVAO" NEVIĐENU DRAMU: Liga konferencija dobila finaliste, i to kako! (VIDEO)

Novosti online

18. 05. 2023. u 23:43 >> 23:43

UEFA Liga konferencija je ušla u samu završnicu, a u četvrtak su na red došli revanš mečevi polufinala. Posle njih su u završni meč za trofej prošli Vest Hem, a na naročito dramatična način, Fiorentina.

ЛУКА ЈОВИЋ ЗАКУВАО НЕВИЂЕНУ ДРАМУ: Лига конференција добила финалисте, и то како! (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Nakon što je Vest Hem posle preokreta u prvoj  utakmici savladao ekipu AZ Alkmara sa 2:1, u revanšu je engleski klub izdržao silne nalete Holanđana i, uz samo trećinu vremena sa loptom u svom posedu, uspeo da pobedi sa 1:0 i tako prođe u finale.

I remi ga je vodio dalje, otuda i defanzivna taktika, ali kada se u 93. minutu ukazala šansa za gol u kontranapadu, nju je i iskoristio Španac u redovima Vest Hema: Pablo Fornals je lepim prodorom doneo veliko slavlje gostujućim pristalicama (VIDEO).

Detalj sa meča AZ Alkmar - Vest Hem u Ligi konferencija / FOTO: Tanjug/AP

Sam dan, inače, nije bio najsrećniji za sve "čekićare" u Alkmaru, jer su u surovim sukobima huligana pojedini navijači londonske ekipe brutalno pretučeni.

A dok je Vest Hem uspeo da prebrodi svoje brige oko prolaska u finale, drugi revanš je trajao, i trajao...

Bazel je u Firenci pre sedam dana pobedio Fiorentinu sa 1:2, a onda je semafor isto to pokazivao i posle 90 minuta revanša.

Isprva je junak italijanskog tima bio je 25-godišnji Argentinac Nikolas Gonzalez, koji je svoj prvi gol na meču postigao u 35. minutu, kada je asistenciju Biragija iz kornera glavom "sproveo" u mrežu (VIDEO).

Nikolaz Gonzalez slavi prvi gol na meču Bazel - Fiorentina / FOTO: Tanjug/AP

Iako je Amduni lukavo nadmudrio Brazilca Igora i izjednačio u 55. minutu (VIDEO), posle čega je pomenuti defanzivac odmah zamenjen, nije dugo prošlo a da pomenuti argentinski fudbaler ponovo oduševi navijače iz Firence.

Igrao se 72. minut kada je Nikolaz Gonzalez postigao gol za 1:2 (VIDEO), i to našavši se na pravom mestu posle jednog "odbitka" u suparničkom kaznenom prostoru.

Drama se produžila i na dodatnih pola sata igre, s tim da su oni značajno duže potrajali usled jedne zdravstvene siutacije, kada je nekome među pristalicama Fiorentine pozlilo, pa je na skoro deset minuta prekinut meč.

A onda, deveti minut nadoknade u drugom produžetku...

Srpski reprezentativac koji je šansu dobio od 91. minuta, Luka Jović, glavom je s leve strane kaznenog prostora asistirao u sredini još jednom rezervisti, Antoninu Baraku, a Čeh je loptu smestio u mrežu Bazela za velikih 1:3 i prolazak Fiorentine u finale (VIDEO).

BONUS VIDEO: NA SAMOM POČETKU: Ovako je Zvezda dala vodeći gol protiv Voždovca na "krovu"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024