BIĆE VIŠE VODE: Usporen saobraćaj u Bijeljini zbog postavljanja vodovodne cevi, radovi narednih 15 dana

V.Mitrić

24. 04. 2021. u 10:13

U RAČANSKOJ ulici u Bijeljini preduzeće A.D. "Vodovod i kanalizacija" proširuje kapacitete vodovodne mreže kako bi sadašnjim potrošačima u ovom delu grada, ali i potrošačima u novosagrađenim ili stambenim zgradama u izgradnji, obezbedilo dovoljne količine pijaće vode.

БИЋЕ ВИШЕ ВОДЕ: Успорен саобраћај у Бијељини због постављања водоводне цеви, радови наредних 15 дана

Foto: V. Mitrić

Vodovodne cevi se postavljaju ispod kolovoza, uz neparnu stranu ulice, pa se saobraćaj odvija usporeno.

Do sada su izvedeni radovi na izgradnji distributivnog cevovoda prečnika 160 milimetara, u dužini od oko 750 metara. Urađeno je hlorisanje, ispiranje cevovoda i bakteriološko ispitivanje ispravnosti vode u izgrađenom cevovodu kako bi se omogućilo priključivanje potrošača na izgrađeni cevovod.

Ispitivanjem uzetih uzoraka utvrđeno je da je voda u ovom cevovodu ispravna, odnosno, da je dovedena u stanje higijenske bezbednosti za ljudsku upotrebu. Procedura hlorisanja, ispiranja i bakteriološkog ispitivanja trajala je desetak dana nakon izgradnje distributivnog cevovoda.

Preostali su radovi na prebacivanju postojećih potrošača sa starog cevovoda na novoizgrađeni cevovod, odnosno, priključivanje novoizgrađenih stambeno-poslovnih objekata u Račanskoj ulici na novoizgrađeni cevovod, izgradnja zaštitne betonske ploče po rovu, nakon očvršćavanja betona (što će potrajati sedam do deset dana), asfaltiranje trase cevovoda.

U "Vodovodu i kanalizaciji" procenjuju da će svi radovi biti završeni u narednih petnaest radnih dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)