DAN SEĆANJA NA BRANIOCE MAJEVICE: Održan parastos za poginule borce (FOTO)

B.M.

21. 04. 2021. u 18:10

BORAČKA organizacija grada Bijeljine, obeležila je 21. april "Dan sećanja" na borce Vojske Republike Srpske, poginule na taj dan, na Banj brdu 1993., kao i za sve poginile borce u Otadžbinskom ratu 1992-1995 sa područja regije Tuzla.

ДАН  СЕЋАЊА НА БРАНИОЦЕ  МАЈЕВИЦЕ: Одржан парастос за погинуле борце (ФОТО)

Foto: B.M.

Na gradskom groblju "Pučile" kod spomen obeležja na kome je uklesano 205 imena nastradalih boraca,služen je parastos, kome su prisustvovali i gradonačelnik Bijeljine, Ljubiša Petrović, predsednik Skupštine Aleksandar Đurđević, ratni saborci, rodbina i prijatelji nastradalih.

Miodrag Stevanović, predsednik gradske boračke organizacije,podsetio je,da su tog tragičnog 21. aprila 1993., poginula 33 srpska borca iz sastava Druge majevičke brigade.

Gradonačelnik Bijeljine,Ljubiša Petrović,istakao je nemerljiv doprinos boraca, koji su svoje živote ugradili u temelje Republike Srpske...

- Ne smemo zaboraviti na borce,koji su branili Majevicu i Semberiju,i u toj borbi ,dali živote za današnju slobodu. Moralna,duhovna i etička je obaveza,da nikada ne zaboravimo kolika je cena plaćena za stvaranje Republike Srpske,rekao je gradonačelnik Petrović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!