KUPILI DEVOJČICU I TERALI JE DA PROSI: U Okružnom sudu u Banjaluci počelo suđenje za prodaju maloletnice (15)

O. MATAVULj

19. 04. 2021. u 22:50

ČITANjEM optužnice u Okružnom sudu u Banjaluci počelo je suđenje Jasminu (21) i Ljubi Seferoviću (35) iz Sarajeva za kupovinu, i Almasi S. (38) iz Mostara za prodaju 15-godišnje kćerke L. S. za iznos od 1.900 maraka!

КУПИЛИ ДЕВОЈЧИЦУ И ТЕРАЛИ ЈЕ ДА ПРОСИ: У Окружном суду у Бањалуци почело суђење за продају малолетнице (15)

Foto: Kliks

Optužnicom Jasmin se tereti za trgovinu decom i vanbračnu zajednicu sa detetom. Njegov otac Ljubo, i žrtvina majka Almasa S. optuženi su za pomaganje u zasnivanju nezakonite vanbračne zajednice.

Jasminu se na teret stavlja da je tokom 2018. godine preko "Fejsbuka" kontaktirao s tada 15-godišnjom L. S. i nagovorio je da iz Mostara dođe u Banjaluku, kako bi s njom zasnovao vanbračnu zajednicu. Bez znanja majke, L. S. je autobusom otputovala kod njega i ispostavilo se da joj je to zagorčalo život.

- Živela je s Jasminom u iznajmljenoj kući, koju su koristili brojni članovi porodice Seferović. Jasmin je L. S. ubrzo prisilio da prosi - navodi se u optužnici.

Pojašnjava se da je prosila ispred tržnih centara u Banjaluci i Sarajevu. Isprošeni novac morala je davati Jasminu, a kada ne uspe da prikupi dovoljno novca on bi je tukao.

Foto: Kliks

- Primoravao ju je da prosi čak i kada je ostala trudna, ali i nakon što je u oktobru 2019. rodila kćerku. To je trajalo do 20. februara 2020. kada je policija zatekla L. S. kako s bebom u naručju prosi na jednom parkingu u Banjaluci - navodi se u optužnici.

TRI SVEDOKA I 40 DOKAZA

U UVODNOJ reči republički tužilac Svjetlanka Bijelić najavila je da će navode iz optužnice dokazivati saslušanjem troje svedoka, i izvođenjem 40 materijalnih dokaza. Branioci optuženih Aleksandar Jokić i Vladimir Kovačević smatraju da krivica neće biti dokazana, ali će se naknadno izjasniti o dokazima koje će tokom postupka izvoditi.

Ljubo se tereti da je kontaktirao sa Almasom S. i ponudio joj novac kako bi dala pristanak za vanbračnu zajednicu njegovog sina Jasmina i njene kćerke L. S.

- Almasa je to prihvatila, iako je bila svesna činjenice da njena kćerka nema navršenih 16 godina i da je socijalno i emotivno nezrela. Ljubo joj je 3. decembra 2018. godine putem "Vestern juniona" isplatio 1.900 KM, čime je ona iz koristoljublja omogućila nedozvoljenu vanbračnu zajednicu između Jasmina i njene kćerke - navodi se u optužnici.

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju