"ČAROBNI PRSTEN" DOVODI TURISTE: Olimpijski centar "Jahorina" upravljaće Andrićgradom

R. Milović

04. 04. 2021. u 14:18

OLIMPIJSKI centar "Jahorina" postao je većinski vlasnik Andrićgrada u Višegradu, pošto je Vlada Republike Srpske prenela svoj udeo koji zajedno sa Opštinom Višegrad iznosi 78 odsto, a preostala 22 odsto pripada režiseru Emiru Kusturici, koji ostaje u ovom poslu. Istovremeno je obznanjen turistički bum, nazvan "Čarobni prsten oko Drine".

ЧАРОБНИ ПРСТЕН  ДОВОДИ ТУРИСТЕ: Олимпијски центар Јахорина управљаће Андрићградом

Foto TO Višegrad

- Povezaćemo Jahorinu preko Drine sa Tarom i Zlatiborom, a u pregovorima smo sa Bajinom Baštom oko izgradnje gondole od Perućca do Mitrovca. Stvorićemo najveću turističku atrakciju u Evropi, a svemu ovome ćemo pridodati i budući ski-centar "Igrište" kod Vlasenice - kaže, za "Novosti", Dejan Ljevnaić direktor OC "Jahorina" kojem je sada pripala i u uprava nad turističkim kompleksom Andrićgrad.

U ovom novom projektu "Turističke regije", katalizator svih zbivanja će biti Andrićgrad i Mećavnik u Mokroj Gori. Turisti će na raspolaganju imati i vožnju "vodenim ćirom", ali i "ćirom" uskotračnom prugom sa čuvenom "šarganskom osmicom". Projekat podrazumeva da gosti Jahorine i Zlatibora u sedmodnevnom aranžmanu obavezno borave dva dana u Andrićgradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba