DODIK: Srpska se nada statusu posmatrača u BRIKS-u

Novosti online

22. 02. 2024. u 16:52

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je BRIKS interesantan za Srbe i da se nada da će Srpska u budućnosti imati mogućnost da dobije status posmatrača u ovoj organizaciji.

ДОДИК: Српска се нада статусу посматрача у БРИКС-у

Foto: V. Tripić

Dodik je pojasnio da BRIKS predlaže novi format saradnje među državama i narodima, otkriva novo tržište, ideje, pristup naprednim tehnologijama iz drugih delova sveta zbog čega je interesantan Srbima.

On je za Rusku gazetu rekao da na Zapadu postoji stereotip prema BRIKS-u, koji podržavaju bosanski muslimani, zapadni saveznici u Sarajevu, koji stavljaju veto na inicijative koje su važne za Srpsku.

Dodik je istakao da je Republika Srpska opredeljena za razvijanje odnosa sa Ruskom Federacijom u oblasti ekonomije, trgovine, obrazovanja i nauke, te za razmenu tehnologije, a da se bosanski muslimani plaše da razočaraju svoje mentore i pokrovitelje - Amerikance i Britance.

On je naveo da se u Kazanju sreo sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, predsjednikom Tatarstana Rustamom Minihanovim i drugim ruskim političarima.

- Težimo da sačuvamo i jačamo dobre bilateralne odnose - dodao je Dodik.

(RTRS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)