USPEH PLESAČA: Na festivalu u Pragu i takmičari iz Bijeljine

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

13. 11. 2023. u 12:32

IZ Praga, s međunarodnog plesnog festivala, na kom su se okupili takmičari iz svih delova planete, vratili su se predstavnici Bijeljine. Ovdašnji plesni Studio "Olena" je osvojio prvo mesto u mlađoj kategoriji, u grupi klasični balet. Pored toga, Jovana Pikulić, koja je član bijeljinske ekipe, osvojila je prvo mesto među seniorima u Art kategoriji.

УСПЕХ ПЛЕСАЧА: На фестивалу у Прагу и такмичари из Бијељине

Foto:V.Mitrić

Festival se održava tradicionalno svake godine početkom novembra, a pošto je organizacija na visokom nivou, iz godine u godinu privlači sve veći broj talentovanih plesača iz različitih delova sveta.

Pripreme Bijeljinaca za festivala su bile jakog intenziteta, što je bio pokazatelj da su i u Prag otišli kako bi bili konkurentni i na takmičenju se borili za najviša odličja.

Bijeljinski plesači na festival su otišli sa partnerima iz istoimenog Studija "Olena" iz Mitrovice, a put su iskoristili za razmenu iskustava, upoznavanje, izgradnju prijateljstava.

Plesači iz Sremske Mitrovice su, takođe, imali izuzetne rezultate, pa je tako Eleonora Jokić Runtić u seniorskoj kategoriji solo osvojila drugo mesto, a ista takmičarka je osvojila i posebnu nagradu Best Talent Show, čime je još jednom pokazala o kakvom potencijalu je reč. Takođe, nastup u juniorskoj kategoriji u solo savremenom plesu imala je talentovana Sara Marin.

Poljaci, pa Ukrajinci

U GENERALNOM plasmanu na festivalu u Pragu prvo mesto pripalo je Poljskoj, drugo je osvojila Ukrajina, a talentovani plesači iz Poljske svojoj zemlji su obezbedili i treće mesto.

Ekipe iz Bijeljine i Sremske Mitrovice su na dostojanstven način predstavili ovaj region sa dve obale Save i svima stavili do znanja da će, s obzirom na njihovu mladost i raskošni talenat, u narednim godinama igrati značajnu ulogu u oblasti plesa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije