SAMO DA PROBATE OVAJ UKUS: Amareto ćuretina za pravo zadovoljstvo
UŽIVAJTE u svakom zalogaju ovog ukusnog specijaliteta.
Potrebno:
* ćureće belo meso, 500 g
* biljna pavlaka, 200 ml
* testenina, 400 g
* čeri paradajz, 200 g
* šampinjoni, 100 g
* bujon, 200 ml
* so, po ukusu
* biber, po ukusu
* amareto, 40 ml
Priprema:
- Na deo zagrejanog ulja stavite začinjenu ćuretinu i zapecite je sa obe strane. Zatim nalijte bujonom i kuvajte dok tečnost ne ispari.
- Pred kraj kuvanja u posudu s mesom ulijte biljnu pavlaku, a kad proključa, sipajte amareto.
- Na drugi deo ulja stavite nasečen čeri paradajz i šampinjone, malo propržite, začinite i dodajte kuvanu i oceđenu testeninu.
- Servirajte testeninu s povrćem i amareto ćuretinu i poslužite.
(Super recepti/Žena)
Preporučujemo
NEVEROVATNO MEKANO, MINI BAVARSKO PECIVO: Prvo se kuva, pa tek onda peče (VIDEO)
20. 12. 2023. u 11:00
ŠTA JE RUSKI PLAN “N”: Ukrajina bi mogla da ostane bez nekoliko važnih oblasti ukoliko Moskva uspe (VIDEO)
NjIHOV primarni cilj je zaštita ruskih pograničnih regiona, kao što je Belgorod, ali sekundarni ciljevi su zauzimanje Harkova, Sumija i Dnjepropetrovska.
26. 04. 2024. u 20:00 >> 07:55
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu
AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?
27. 04. 2024. u 07:00
LjUDI SE ČUDE: Žika prima OGROMNU penziju - "službenik tri puta proveravao, nije mogao da veruje"
"TAJNA je u tome što je mene pokojni Aleksandar Tijanić naučio da to tako radim..."
26. 04. 2024. u 22:32
Komentari (0)