KADA ĆE RUSKI MIROVNJACI UĆI U KARABAH? Oglasio se Kremlj, evo šta će biti znak za akciju

Novosti online

03. 10. 2020. u 23:30

MIROVNJACI bi mogli da uđu u zonu konflikta u Nagorno-Karabahu samo ako se sa tim slože obe strane u sukobu, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov za portal RBK.

КАДА ЋЕ РУСКИ МИРОВЊАЦИ УЋИ У КАРАБАХ? Огласио се Кремљ, ево шта ће бити знак за акцију

Foto: EPA

- Mirovnjaci mogu da uđu samo ako se slože obe strane - rekao je Peskov.

Ranije danas jermenski premijer Nikol Pašinjan govorio je u intervjuu za TV „Al DŽazira“ o mogućnosti angažovanja ruskih mirovnjaka u regionu Nagorno-Karabaha. Kako kaže, to je pitanje za Minsku grupu OEBS.

Upitan da li bi želeo da vidi ruske mirovnjake u regionu on je objasnio da tako nešto može da bude razmotreno u okviru Minske grupe OEBS, a ne bilateralnog dijaloga sa Rusijom.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (3)

milan

03.10.2020. 23:47

ovo sa nagorno karabahom i već toliko poznato i mučno ćutanje rusije je samo ,opet, nažalost,opomene i za nas da rusija samo priča,protestuje,zaharova i lavrov reaguju kao i obično,isuviše kasno dok se stvari odvijaju i vreme teče protiv njih i jermene. srbijo, upamet,rusija te neće braniti sem u informeru i telegrafu.

Selekom

08.10.2020. 11:50

Pa Jermenija je prva plišanom revolucijom odabrala zapad a odbacila Rusiju. Male zemlje greše u prestrojavanjima, ne može Rusija (da bi zaštitila) da bude na strani recimo Jermenije već Jermenija na strani Rusije. Kad smo mi bili na strani Rusije (Karađorđe je pobegao u Austrougarsku, Obrenovići bili proaustrougarski orijentisani, Karađorđevići proengleski potom(kad su uvideli da ih englezi baš i ne podržavaju) profrancuski, nova Jugoslavija okrenula leđa Staljinu)dakle nikad.