IZRAELSKE BALISTIČKE RAKETE PADAJU PO KARABAHU: Snimak nastao sekundu pre udara, Azerbejdžanci upotrebili "LORU" (VIDEO)

Novosti online

03. 10. 2020. u 18:28

NA DRUŠTVENIM mrežama se pojavio snimak napada, a mnogi sugerišu da je vojska Azerbejdžana upotrebila balistički projektil izraelske proizvodnje "LORA" sa ciljem da uništi most između Jermenije i Nagorno-Karabaha.

ИЗРАЕЛСКЕ БАЛИСТИЧКЕ РАКЕТЕ ПАДАЈУ ПО КАРАБАХУ: Снимак настао секунду пре удара, Азербејџанци употребили ЛОРУ (ВИДЕО)

Foto: Tviter

Ako je snimak autentičan, to bi bila prva upotreba ovog oružja u borbi bilo gde u svetu i predstavljalo bi značajnu eskalaciju u sukobu dveju zemalja oko osporavanog regiona, piše Drajv.

Snimak rakete koja je navodno pogodila most u blizini jermenskog pograničnog sela Asagi Sus prvi put se pojavio na društvenim mrežama 2. oktobra 2020. 

Na ovom snimku, koji je najverovatnije snimila nadzorna kamera, raketa je vidljiva nekoliko sekundi pre udara.

Mnogi su skrenuli pažnju na to da je oblik rakete sličan, ako ne i identičan po obliku i veličini projektilu "LORA", koji proizvodi IAI (Izraeli Erospejs Industriz). Azerbejdžan poseduje čak 50 raketa "LORA", koji su stigli između 2017. i 2018. godine.

Sistem LORA ima utvrđeni domet od 400 kilometara i navodno je tačan do 10 metara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!