NETANJAHU ZAPRETIO NEPRIJATELJIMA: "Iran i Hamas će platiti punu cenu ako pokušaju da nam naude"

Tanjug

27. 08. 2023. u 19:48

IZRAELSKI premijer Benjamin Netanjahu izjavio je danas da će Hamas i Iran ''platiti punu cenu'' nakon što je jedan od lidera Hamasa Izraelu zapretio ratom.

НЕТАЊАХУ ЗАПРЕТИО НЕПРИЈАТЕЉИМА: Иран и Хамас ће платити пуну цену ако покушају да нам науде

Foto: Depositphotos

- Hamas i drugi iranski predstavnici veoma dobro razumeju da ćemo se boriti svim sredstvima protiv njihovih pokušaja da promovišu terorizam protiv nas, na Zapadnoj obali, Gazi i drugde. Ko god pokuša da nam naudi, ko god finansira, organizuje ili šalje teror na Izrael, platiće punu cenu - rekao je Netanjahu, a prenosi ''Džeruzalem post''.

On je to izjavio nakon što je zamenik šefa Hamasovog političkog biroa Saleh Al-Aruri u intervjuu o Izraelu rekao da će ''ekstremistička vlada'' te zemlje ''doživeti snažan poraz, koji će dovesti do njihovog povlačenja sa cele Zapadne obale''.

- Vlada Izraela je odlučna da se bori protiv kriminalnih organizacija u arapskom sektoru. Ovo je nacionalna nevolja. Apelujem na arapsku javnost. Apelujem na poslanike, predsednike mesnih odbora i kreatore mišljenja i poručujem im - stanite uz našu vladu, da se borimo zajedničkim naporima protiv kriminalnih organizacija - rekao je Netanjahu.

Izraelski zvaničnici ranije su optužili Iran i Hamas za ''poslednji talas terora'', uz navode da napade finansira Iran.

 

BONUS VIDEO: STRAŠNA EKSPLOZIJA U RUMUNIJI - Vatra progutala pumpu - jedna osoba poginula, veliki broj povređenih

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao