"TO JE ZEMLJA KOJU JE LENJIN STVORIO IZ NEPROMIŠLJENOSTI": Medvedev se našalio na račun nezavisnosti Finske

Đ.G.

19. 08. 2023. u 12:23

ZAMENIK predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev nastavio je da objavljuje na finskom, pišući na mreži Eks komični dijalog između dva finska stanovnika koji razgovaraju o istoriji zemlje i sticanju nezavisnosti od Rusije.

ТО ЈЕ ЗЕМЉА КОЈУ ЈЕ ЛЕЊИН СТВОРИО ИЗ НЕПРОМИШЉЕНОСТИ: Медведев се нашалио на рачун независности Финске

Foto: Profimedia/Mikhail Tereshchenko/ilustracija

- Peka, šta misliš zašto se zaista plašimo Rusa? – Oni su osvajači i varvari. – Pitam se ko je stvorio nezavisnu Finsku? – Bio je jedan takav Rus, Mati, koji se zvao Lenjin - napisao je Medvedev u svom mikroblogu na mreži Eks uz publikaciju slike dvoje ljudi koji vrište.

Ovo nije prvi put da se Medvedev oglasio na ovu temu. U svom tekstu od 2. jula u Rosijskoj gazeti, Medvedev je napisao da je „Finska zemlja koju je Vladimir Lenjin stvorio iz nepromišljenosti“.

Finska je proglasila nezavisnost 6. decembra 1917. godine. Boljševička vlada, koja je na vlast u Rusiji došla kao rezultat Oktobarske revolucije, priznala je nezavisnost Finske 31. decembra 1917. godine.

Medvedev je ranije na svom Telegram kanalu postavio duhovit dijalog između dvojice finskih stanovnika koji su razgovarali o razlozima zbog kojih je njihova zemlja odlučila da uđe u NATO, prenela je RIA.

BONUS VIDEO: RUSIJA - Kalašnjikov predstavio novu verziju jurišne puške AK-19

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave