SIJARTO: Ništa od dogovora o novom paketu sankcija Rusiji i pomoći Evropske unije Ukrajini

Novosti online

22. 05. 2023. u 14:53

MINISTRI spoljnih poslova EU nisu se danas u Briselu dogovorili o 11. paketu sankcija Rusiji, koji su najavljivali, kao ni o novoj vojnoj pomoći Ukrajini, izjavio je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto.

СИЈАРТО: Ништа од договора о новом пакету санкција Русији и помоћи Европске уније Украјини

FOTO: AP/Tanjug

"Danas na sastanku, uprkos činjenici da je predloge promovisala većina zemalja, nije bilo odluke ni o daljem finansiranju isporuka naoružanja Ukrajini, ni o sankcijama", rekao je Sijarto posle sastanka.

On je naglasio da mađarska pozicija ostaje čvrsta kao kamen, što znači da Budimpešta i dalje ne pristaje na izdvajanje 500 miliona evra iz Evropskog fonda za mir za naoružavanje Ukrajine.

"Mađarska takođe ne podržava da nuklearna energija bude u novom paketu sankcija, jer smatra da to predstavlja pretnju njenom energetskom suverenitetu", rekao je Sijarto.

On je takođe podsetio da Budimpešta neće podržati ulazak Ukrajine u EU i NATO sve dok zakarpatskim Mađarima ne budu vraćena prava koja su postojala pre 2015. godine.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

NEMCI ZARAĐUJU MILIJARDE NA UKRAJINI: Berlin neće da šalje vojnike u rat, ali planira da dobije mnogo para na prodaji oružja