VAZDUŠNI UDARI RUSKIH SNAGA U SIRIJI: Uništeno skladiše municije i artiljerija terorista

P. Z. S. / ria.ru

18. 10. 2022. u 21:26

VAZDUŠNO-kosmičke snage Rusije uništile su tri haubice D-30, tri protivavionska topa S-60, skladište municije i do 10 militanata koji su učestvovali u granatiranju položaja SAR vojske u provinciji Idlib, rekao je zamenik komandanta Ruskog centra za pomirenje zaraćenih strana u Sirijskoj Arapskoj Republici pukovnik Andrej Boldirjev.

ВАЗДУШНИ УДАРИ РУСКИХ СНАГА У СИРИЈИ: Уништено складише муниције и артиљерија терориста

Foto: Tanjug/AP


-U napadima ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga 17. oktobra u blizini naselja Nahli i Kafer Ziba u provinciji Idlib uništena su tri topa D-30 kalibra 122 milimetra, tri protivvazdušna topa S-60, skladište municije i do deset militanata, pripadnika terorističke grupe Hajat Takšir al-Šam koja je umešana u granatiranje položaja sirijske vojske, rekao je Andrej Boldirev na brifingu.

Foto: MO Rusije

On je dodao da su tokom proteklog dana u zoni deeskalacije Idliba zabeležena tri granatiranja sa položaja terorističke grupe Džabhat al-Nusra. Jedno granatiranje zabeleženo je u provinciji Alep, jedno u provinciji Idlib i jedno granatiranje u provinciji Latakija.

BONUS VIDEO - RUSI PODIGLI DVA BORBENA AVIONA ZBOG AMERIKANACA Snimak objavilo rusko Ministarstvo odbrane

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ JE KRALJ AUSTRALIJE: Novak razbio Cicipasa u finalu Australijan opena, jači od povrede, provokatora i Australije!