VAZDUŠNI UDARI RUSKIH SNAGA U SIRIJI: Uništeno skladiše municije i artiljerija terorista

P. Z. S. / ria.ru

18. 10. 2022. u 21:26

VAZDUŠNO-kosmičke snage Rusije uništile su tri haubice D-30, tri protivavionska topa S-60, skladište municije i do 10 militanata koji su učestvovali u granatiranju položaja SAR vojske u provinciji Idlib, rekao je zamenik komandanta Ruskog centra za pomirenje zaraćenih strana u Sirijskoj Arapskoj Republici pukovnik Andrej Boldirjev.

ВАЗДУШНИ УДАРИ РУСКИХ СНАГА У СИРИЈИ: Уништено складише муниције и артиљерија терориста

Foto: Tanjug/AP


-U napadima ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga 17. oktobra u blizini naselja Nahli i Kafer Ziba u provinciji Idlib uništena su tri topa D-30 kalibra 122 milimetra, tri protivvazdušna topa S-60, skladište municije i do deset militanata, pripadnika terorističke grupe Hajat Takšir al-Šam koja je umešana u granatiranje položaja sirijske vojske, rekao je Andrej Boldirev na brifingu.

Foto: MO Rusije

On je dodao da su tokom proteklog dana u zoni deeskalacije Idliba zabeležena tri granatiranja sa položaja terorističke grupe Džabhat al-Nusra. Jedno granatiranje zabeleženo je u provinciji Alep, jedno u provinciji Idlib i jedno granatiranje u provinciji Latakija.

BONUS VIDEO - RUSI PODIGLI DVA BORBENA AVIONA ZBOG AMERIKANACA Snimak objavilo rusko Ministarstvo odbrane

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

STRANI PLAĆENICI ZA KOMANDAMA UKRAJINSKIH F-16? Rusi uništavaju aerodrome na kojima bi mogli biti bazirani američki lovci (VIDEO)