ERDOGAN PORUČIO ATINI: Grčka nije ravna Turskoj, ne igrajte se

Tanjug

27. 09. 2022. u 16:10 >> 16:13

GRČKA nije ravna Turskoj i zaglaviće se u blatu ako se suoči sa Ankarom, upozorio je danas turski predsednik Redžep Tajip Erdogan koji je kritikovao Atinu zbog navodne militarizacije ostrva u Egejskom moru.

ЕРДОГАН ПОРУЧИО АТИНИ: Грчка није равна Турској, не играјте се

Foto: Presidential Press Service via AP/Depositphotos

Erdogan je posle sastanka turskog kabineta kazao da je pravi cilj konfrontacionog stava Atine prema Turskoj ometanje napretka zemlje, prenela je Raša tudej.

-Ovo je opasna igra za grčke političare, grčku državu, grčki narod i one koji ih koriste kao marionete, rekao je Erdogan.

Kako je dodao turski lider, ni ta vojna jačanja, ni ta politička i ekonomska podrška nisu dovoljni "da se Grčka podigne na njihov nivo, ali ti pogrešni koraci su dovoljni da Grčku odvuku u močvaru u svakom smislu".

Erdogan je komentarisao navodno razmeštanje dodatnog naoružanja na ostrvima Lezbos i Samos.

Prošle nedelje, mediji u Turskoj su objavili, kako tvrde, snimke koji su snimili vojne bespilotne letelice Ankare, a na kojima se vidi kako se iz grčkog broda istovaraju oklopna vozila, koja je, navodno, Vašington donirao Atini.

Turski predsednik je optužio Grčku da učestvuje u "manipulacijama i eskalacijama" i upozorio da bi potencijalni sukob sa Turskom bio razarajući za grčki narod.

BONUS VIDEO - POGLEDAJTE RUSKE TENKOVE U AKCIJI: Snimci DNR prikazuju napade na položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)