ERDOGAN PORUČIO LIDERIMA SVETA: Ako hoćete da zaustavite rat i krizu razgovarajte sa Putinom

P. Z. S. / ria.ru

22. 09. 2022. u 17:28

TURSKI predsednik Tajip Erdogan rekao je da bi svetski lideri trebalo da „razgovaraju” sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom kako bi „otvorili vrata sveta”.

ЕРДОГАН ПОРУЧИО ЛИДЕРИМА СВЕТА: Ако хоћете да зауставите рат и кризу разговарајте са Путином

foto: Tanjug/AP Photo/Burhan Ozbilici, File


-Nažalost, Ujedinjene nacije nisu bile u stanju da okončaju rat i zaustave krvoproliće i da pronađu rešenje za energetsku i prehrambenu krizu koja je posledica rata. Napori generalnog sekretara Ujedinjenih nacija da se uspostavi koridor za žito su vratili izvesno poverenje u organizaciju, ali nema sumnje da se mora uložiti više napora da se okonča rat, rekao je Erdogan, a prenosi TV kanal A Haber.

Prema njegovim rečima, „ovo je proces koji zahteva zajedničke napore svih svetskih lidera, a ne samo njega”.

-Svi oni (lideri) treba da promovišu ovaj kanal. Drugim rečima, svi koji imaju manje-više odnose sa gospodinom Putinom treba da razgovaraju sa njim o ovim pitanjima kako bi otvorili ova vrata. Isto i sa Zelenskim. Inače, manifestacije potpuno drugačijeg negativnog pristupa ovim liderima neće doneti očekivani rezultat. Naprotiv, mislim da će se broj mrtvih i razaranja ovde još više povećati, rekao je turski lider.

Turski predsednik Tajip Erdogan će narednih dana razgovarati telefonom sa svojim ruskim kolegom Vladimirom Putinom, rekao je za RIA Novosti diplomatski izvor u Ankari.

Sam turski lider je, odgovarajući na pitanja novinara u Njujorku, najavio planove za razgovore sa Putinom i Zelenskim po povratku iz Sjedinjenih Država.

-U narednim danima, odgovorio je sagovornik agencije na pitanje o vremenu planiranih pregovora.

Na pitanje o kojim temama će razgovarati lideri Turske i Ruske Federacije, izvor je napomenuo da će se razgovarati o širokom spektru pitanja.

-Dnevni red je širok, rekao je on.

BONUS VIDEO - DEJSTVO BORBENE AVIJACIJE: SU-25 uništavaju sakrivene ukrajinske položaje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna