POGLEDAJTE – DEJSTVO MOĆNOG SMERČA U UKRAJINI: Ruski višecevni raketni bacač kalibra 300 mm uništava neprijateljske položaje (VIDEO)

P. Z. S. / tvzvezda.ru

06. 07. 2022. u 20:49

MINISTARSTVO odbrane Rusije objavilo je snimak borbenog rada višecevnih raketnih sistema Smerč Centralnog vojnog okruga tokom specijalne vojne operacije.

ПОГЛЕДАЈТЕ – ДЕЈСТВО МОЋНОГ СМЕРЧА У УКРАЈИНИ: Руски вишецевни ракетни бацач калибра 300 мм уништава непријатељске положаје (ВИДЕО)

Foto printskrin tvzvezda.ru


Artiljerci su izveli vatreni udar na neprijateljske položaje koji se nalaze na udaljenosti od nekoliko desetina kilometara.

-Posade višecevnih raketnih sistema Smerč BM-30 svojom vatrom porazile su neprijatelja na položajima koji su bili mete. Posebnost ovog VBR-a leži u dometu njegovog ispaljivanja. Po ovom pokazatelju nekoliko puta je superiorniji od Grada i Uragana. Po prijemu borbenog zadatka, posade su za nekoliko minuta prešle na borbene položaje, rasporedile se, gađale i pogađale neprijateljske položaje. Borbeni rad se odvija kontinuirano, i noću i danju, rekao je Svjatoslav, komandir računača na VBR Smerč.

Domet ovog VBR je 90 km i zavisi od raketa koje ispaljuje.

Podešavanje vatre i kontrolu uništavanja neprijateljskih ciljeva obezbedile su posade bespilotnih letelica „Orlan-10“.

BONUS VIDEO - DEJSTVO BORBENE AVIJACIJE: SU-25 uništavaju sakrivene ukrajinske položaje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

STRUČNJACI SAVETUJU: Nipošto ne ubijajte pauka ako ga vidite u kući - postoji jak razlog