OSLOBOĐENA PETINA HARKOVSKE OBLASTI: Ruske snage se nalaze u četiri okruga

P. Z. S. / ria.ru

06. 07. 2022. u 20:17

OKO 20 odsto Harkovske oblasti oslobodile su ruske trupe tokom specijalne operacije u Ukrajini, izjavio je za RIA Novosti Vitalij Gančev, načelnik vojno-civilne administracije regiona.

ОСЛОБОЂЕНА ПЕТИНА ХАРКОВСКЕ ОБЛАСТИ: Руске снаге се налазе у четири округа

Foto: Tanjug/AP


Prema njegovim rečima, u ovom trenutku Harkovska oblast, koja je pod kontrolom vojno-civilne administracije, obuhvata četiri okruga: Volčanski (administrativni centar grada Volčanska), Izjumski (administrativni centar grada Izjuma), Kupjanski (administrativni centar u gradu Kupjansku), Harkov (administrativni centar u selu Kozački Lopan).

-Teško je sada dati tačnu cifru, pošto se linija fronta stalno pomera. Ali ako govorimo o procentu, mogu reći da je u ovom trenutku oslobođeno oko 20 odsto, rekao je Gančev.

On je napomenuo da u svim oslobođenim naseljima u regionu postoji struja i voda. Prema rečima Gančeva, teškoće ima samo na liniji dodira, neka sela i dalje granatiraju Oružane snage Ukrajine.

Prema njegovim rečima, ukrajinska vojska je namerno gađala infrastrukturne objekte, trafostanice koje napajaju gradove i naselja stalno se oštećuju usled granatiranja, ista situacija i sa vodosnabdevanjem.

On je napomenuo da Rusija rešava problem, a pomaže i Rusija, na primer, prošle nedelje je, na primer, Roseti isporučio 167 tona humanitarne pomoći u Harkovsku oblast, za pripremu električnih mreža za zimski period.

BONUS VIDEO - DEJSTVO BORBENE AVIJACIJE: SU-25 uništavaju sakrivene ukrajinske položaje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije