ERDOGAN: Uskoro vojne operacije na jugu zemlje

Tanjug

23. 05. 2022. u 20:32

PREDSEDNIK Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da će Ankara uskoro pokrenuti nove vojne operacije duž svojih južnih granica kako bi stvorila bezbedne zone duboke 30 kilometara za borbu protiv terorističkih pretnji iz ovih regiona.

ЕРДОГАН: Ускоро војне операције на југу земље

Foto: Turkish Presidency via AP, File

- Glavna meta ovih operacija biće područja koja su centri napada na našu zemlju i sigurne zone, rekao je Erdogan, ne iznoseći druge detalje, preneo je Rojters.

On je kazao da će operacije biti pokrenute čim vojne, obaveštajne i bezbednosne snage završe pripreme.

Erdogan: Micotakis za mene više ne postoji

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da grčki premijer Kirjakos Micotakis za njega "više ne postoji" i optužio ga da je tokom posete SAD pokušao da blokira prodaju borbenih aviona F-16 Turskoj.

- Dogovorili smo se da ne uključujemo treće zemlje u naš spor sa njim. Uprkos tome, prošle nedelje, on je tokom posete SAD govorio u Kongresu i upozorio ih da nam ne daju F-16, rekao je Erdogan na konferenciji za novinare posle sednice turske vlade, prenosi Rojters.

Erdogan je rekao da će SAD verovatno odlučiti o prodaji lovaca bez konsultovanja grčkog premijera.

- On za mene više ne postoji. Nikad neću pristati da se sastanem sa njim. Nastavićemo dalje sa časnim političarima", rekao je turski predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)