ERDOGAN UPOZORIO ŠVEDSKU: Očekujemo konkretne korake!

Tanjug

21. 05. 2022. u 16:10

TURSKI predsednik Redžep Tajip Erdogan informisao je danas švedsku premijerku Magdalenu Anderson da Ankara očekuje konkretne korake zbog povezanosti te zemlje sa terorističkim organizacijama.

ЕРДОГАН УПОЗОРИО ШВЕДСКУ: Очекујемо конкретне кораке!

Foto: Turkish Presidency via AP, File

U telefonskom razgovoru Erdogan je dodao i da bi trebalo ukinuti embargo na izvoz oružja uveden Turskoj koji je Švedska podržala nakon ulaska turske vojske u Siriju 2019. godine, prenosi Rojters, pozivajući se na agenciju Anadolija.

Finska i Švedska su formalno podnele zahtev za pridruživanje NATO-u 18. maja ove godine.

Turska je prošle nedelje iznenadila saveznike u NATO-u time što se usprotivila da ove dve zemlje budu primljene u tu organizaciju, ali su zapadni lideri izrazili uverenje da prigovori Ankare neće predstavljati prepreku da se to ostvari.

Ankara tvrdi da Švedska i Finska podržavaju militantnu grupu Radničke partije Kurdistana (PKK) i sledbenike Fetulaha Gulena, koga optužuje da je organizovao pokušaj državnog udara u Turskoj 2016. godine, navodi britanska agencija.

BONUS VIDEO - PARADE U SEVASTOPOLjU I VOLGOGRADU: Širom Rusije obeležen Dan pobede nad fašizmom

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!