PUTIN SE OGLASIO NAKON SASTANKA: Objasnio kratko i jasno zašto cene energenata rastu na Zapadu

Novosti online

10. 03. 2022. u 16:38

SJEDINjENE Američke Države su obustavile uvoz ruskih energenata i pokušavaju Rusiju da okrive za rast cena iako Rusija za to nije odgovorna.

ПУТИН СЕ ОГЛАСИО НАКОН САСТАНКА: Објаснио кратко и јасно зашто цене енергената расту на Западу

Foto: Profimedia

- Cene energenata na Zapadu rastu zbog sopstvene računice zapadnih zemalja - rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin.

- SAD pokušavaju da obmanu sopstveno stanovništvo, prikrivajući se iza Rusije - rekao je Putin nakon sastanka s premijerom Rusije Mihailom Mišustinom, s kojim je razgovarao o situaciji u ruskoj ekonomiji usled sankcija. 

Prema njegovim rečima, SAD pokušavaju da sa Iranom i Venecuelom potpišu ugovore o energentima. 

- Rusija će zajedno s partnerima koji ne priznaju sankcije Zapada pronaći rešenja za sve probleme - siguran je ruski predsedink.

- S onima koji ne prepoznaju ovakve nezakonite radnje sigurno ćemo naći rešenja za sve probleme koje pokušavaju da nam naprave - naglasio je Putin i dodao da on sumnja da bi sankcije protiv Rusije u svakom slučaju bile uvođene onako kako su uvođene i svih proteklih godina.

Prema njegovim rečima, neophodno je odlučno delovati u pogledu odlaska stranih kompanija s ruskog tržišta, odnosno uvesti eksterno upravljanje tim preduzećima.

- Mi sami nećemo da se zatvaramo ni za koga, otvoreni smo za rad sa svim našim partnerima, stranim partnerima koji to i sami žele. Prava onih stranih investitora i kolega koji ostaju u Rusiji i rade u Rusiji moraju biti pouzdano zaštićena. I molim vladu da to ne gubi iz vida. Prema onima koji zatvaraju svoje proizvodne pogone treba delovati odlučno... Kako je predsednik Vlade predložio, potrebno je uvesti eksterno upravljanje, a zatim preneti ova preduzeća onima koji žele da rade - rekao je Putin i dodao da ima dovoljno legalnih tržišnih instrumenata da se to sprovede. 

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

UNIŠTENA VOJNA OPREMA ORUŽANIH SNAGA UKRAJINE: Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili