ZBOG PADA BROJA ZARAŽENIH: Slovačka i Češka ukidaju većinu mera protiv korone

Tanjug

23. 02. 2022. u 23:52

SLOVAČKA i Češka objavile su da će uskoro ukinuti većinu mera ograničenja uvedenih s ciljem suzbijanja širenja korona virusa.

ЗБОГ ПАДА БРОЈА ЗАРАЖЕНИХ: Словачка и Чешка укидају већину мера против короне

Foto: AP

Slovačka od subote ukida zabranu ulaska u restorane, hotele, akva parkove i športske dvorane za posetioce koji nisu vakcinisani protiv kovida-19, saopštila je danas vlada, istakavši da je stopa infekcije u toj zemlji u padu, pošto je u 2021. bila među najvišima u svetu, javljaju agencije.

Sve dosad su samo potpuno vakcinisani i oni koji su preboleli kovid imali pristup trgovinama i uslugama te javnim skupovima. Od subote se više neće tražiti kovid potvrde ili negativan test za ulazak u sportske objekte i u vodene parkove, ili za suđelovanje na venčanjima i pogrebima. Restorani će biti otvoreni svima, a samo će maske biti obavezne za goste dok ne budu jeli.

Češka vlada je objavila da će mere ukidati postepeno. Od 1. marta gledaoci će velikim javnim događanjima i priredbama moći da prisustvuju bez ograničenja. Dosad su se, na primer, koncerti održavali uz ograničenje od 1.000 gledalaca.

Od 13. marta biće ukinuta obaveza nošenja maski u zatvorenim javnim prostorima, izuzev u javnom prevozu, bolnicama i domovima za starije. Uslovi za ulazak u Češku, međutim, ostaće na snazi, ali će zavisiti od toga odakle putnik dolazi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSI NADIRU: Ukrajina užurbano gradi novu liniju odbrane