ZAŠTO SE GASE VAKCINALNI PUNKTOVI? Imunizacija opala, medicinari se vraćaju na stara radna mesta

Novosti online

23. 02. 2022. u 00:29

VAKCINACIJA protiv korona virusa u Srbiji gotovo je stala, a iako stručnjaci i dalje ističu njen značaj u borbi protiv kovida 19, vakcinalni punktovi se zatvaraju.

ЗАШТО СЕ ГАСЕ ВАКЦИНАЛНИ ПУНКТОВИ? Имунизација опала, медицинари се враћају на стара радна места

Foto Z. Jovanović

To se radi da se ne bi trošio kadar s obzirom na to da je imunizacija na jako niskom nivou. Punktovi su počeli da se zatvaraju još 1. februara, kao što je bio slučaj u Novom Sadu. Od tog dana, naime, zatvoren je vakcinalni punkt u Vršačkoj ulici, saopštio je tada Dom zdravlja Novi Sad, kada je istaknuto da Novosađanima na raspolaganju ostaju vakcinalni punktovi u objektu Doma zdravlja na Novom naselju i u TC "Promenada".

Od vikenda na primer, kako je saopšteno, u Staroj Pazovi se vakcinacija isključivo sprovodi u specijalističkim službama Doma zdravlja, dok se punkt na pazovačkim bazenima i u Starim Banovcima "gase".

- Iz Doma zdravlja "Dr Jovan Jovanović - Zmaj" obaveštavaju sugrađane da će se vakcinacija protiv kovida 19 od ponedeljka 21. februara odvijati ISKLjUČIVO na specijalističkim službama Doma zdravlja u Staroj Pazovi, svakim radnim danom od 7 do 14 časova - prenela je rtvstarapazova.rs.

Dodaje se da se vakcinalni punkt na Pazovačkim bazenima kao i ambulanta u Starim Banovcima, gde je takođe vršena vakcinacija, više neće raditi. Direktor Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru prim. dr Šefadil Spahić kaže za Telegraf.rs da će i oni najverovatnije ugasiti jedan punkt.

Foto N. Karlić

- Vakcinacija je sporadična. Imali smo 15 prvih doza poslednjih par dana, trećih isto a druge idu po planu. I mi razmišljamo jedan punkt da ugasimo. Imate 4 angažovana doktora, tačnije po dva na dva punkta.  Treba te lekare opšte medicine vratiti kao izbarane lekare, a ne da čekaju ceo dan da daju 15 vakcina - mišljenja je prim. dr Šefadil Spahić.

Inače, u drugoj polovini januara ukinuta su tri vakcinalna punkta u Beogradu - i to u tržnim centrima IKEA, Stadion i Rajićeva.

Foto: Grad Beograd

Vakcinacija protiv kovida 19 u Srbiji je počela 24. decembra 2020. godine. Prva ju je primila premijerka Srbije Ana Brnabić.

Građani Srbije na raspolaganju imaju pet vakcina - pored Fajzerove, dostupna nam je i kineska Sinofarm, ruski Sputnjik, vakcina kompanije Moderna, ali i srpsko-ruski "Sputnjik" koji se pravi u našem Institutu "Torlak".

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu