ORBAN O SITUACIJI U UKRAJINI: Mađarski premijer izabrao poziciju

Tanjug

22. 02. 2022. u 10:03

MAĐARSKI premijer Viktor Orban razgovarao je sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom i poručio da Mađarska deli stavove Evropske unije u vezi sa sukobom između Ukrajine i Rusije, saopšteno je iz kabineta premijera.

ОРБАН О СИТУАЦИЈИ У УКРАЈИНИ: Мађарски премијер изабрао позицију

Foto: Profimedia/Ilustracija

Ministar inostranih poslova Mađarske Peter Sijarto je danas saopštio da se "moramo nadati diplomatskom rešenju", i potvrdio da Brisel istovremeno pojačava pripreme za uvođenje sankcija Rusiji nakon poslednjih poteza Moskve, prenosi MTI.

- U toku su razgovori o mogućim sledećim koracima. Mađarska nikada nije odstupala od EU po ovom pitanju. Istovremeno, ne smemo odustati od nade u diplomatsko rešenje - saopštio je Sijatro.

Pročitajte još:

ILON MASK TVITOVAO NA ĆIRILICI: Milijarder zbunio ljude objavom (FOTO)

(UŽIVO) SITUACIJA U UKRAJINI: Razmešteni PVO sistemi na aerodromima, moguće opasne provokacije (FOTO/VIDEO)

ŠTA JE NAVELO PUTINA DA PRIZNA DNR I LNR: Moskva pokušava da dovede Ameriku i Francusku za pregovarački sto

Mađarski Savet za nacionalnu bezbednost sastao se danas u kabinetu premijera Viktora Orbana kako bi razmotrio ukrajinsku krizu, saopštio je premijerov šef kabineta Gergelji Guljaš.

Prema saopštenju, sastanak je vodio premijer Viktor Orban, a pored Guljaša učestvovali su sekretar kabineta Antal Rogan, ministar odbrane Tibor Benko i ministar unutrašnjih poslova Šandor Pinter.

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je u ponedeljak uveče priznanje suvereniteta Donjecke Narodne Republike i Luganske Narodne Republike u istočnoj Ukrajini i naredio ruskim trupama da uđu na te teritorije u sklopu "mirovne misije", navodi MTI.

BONUS VIDEO: ANGELI MERKEL ZAZVONIO TELEFON NA SASTANKU SA PUTINOM - Njegova reakcija će vas oduševiti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri