SEDELI SU NEPOMIČNO NA KAUČU, ILI SU LEŽALI NA PODU: Ovo su osmoro mladih koji su se ugušili u novogodišnjoj noći u Posušju (FOTO)!

Novosti online

01. 01. 2021. u 22:16

OSMORO mladih okupilo su se u novogodišnjoj noći u mestu Tribistovu, u podnožju planinskoga vrha Radovana i nadomak Blidinju kako bi najluđu noć proveli zajedno s najboljim prijateljima.

СЕДЕЛИ СУ НЕПОМИЧНО НА КАУЧУ, ИЛИ СУ ЛЕЖАЛИ НА ПОДУ: Ово су осморо младих који су се угушили у новогодишњој ноћи у Посушју (ФОТО)!

Foto: Printskrin

Nažalost ispostavilo se kako im je to bio poslednji susret. Njih osmoro ugušilo se plinom u novogodišnjoj noći.

Nezapamćena je to tragedije za Posušje, a i za mesto Rakitno iz kojega je čak šestoro mladih.

- Najbolji prijatelji. Ne verujemo da se ovo događa. Još juče smo pričali, imali planove – govori jedan od rođaka preminuloga Ivana Miličevića.

Uz Ivana koji je 19-godišnjak preminuo je i njegov vršnjak Stipe Romić, zatim Mirela Rezo, Žana Pavković, Mia Soldo, Stipe Pavković, Marija Pavković te Stjepan Jukić.

Roditelji nisu uspeli da ih vide ni nekoliko sati kasnije, jer je policija nakon uviđaja njihova tela prebacila u Univerzitetsku kliničku bolnicu u Mostaru, gde će se obaviti obdukcija. Osmoro mladih okupilo su se u novogodišnjoj noći u mestu Tribistovu, u podnožju planinskoga vrha Radovana i nadomak Blidinju kako bi najluđu noć proveli zajedno s najboljim prijateljima. Nažalost ispostavilo se kako im je to bio poslednji susret.

Oni su tokom novogodišnje noći komunicirali s rodbinom i prijateljima šaljući i fotografije. Okupili su se u vikendici koja nije spojena na elektroenergetsku mrežu, pa su se grejali na agregat. Po prvim informacijama upravo je agregat koji proizvodi električnu energiju izazvao tragediju, ali policija nije u to bila sigurna zbog čega su teela poslata na obdukciju.

 

Naime, uz agregat koji se nalazio u pomoćnoj prostoriji, u kuću su mladi doneli i „plinski top“, koje uspešno zagreva prostorije, ali i jako brzo „isisava“ kiseonik.

Roditeljima i prijateljima stvari su počele biti sumnjive kada se rano ujutro niko od osmoro mladih nije više javljao na mobilne, iako su telefonske veze u tom delu nešto slabije. Uspeli su u međuvremenu ipak kontaktirati komšije koje se nalaze u kući pored. Nakon dozivanja i glasnog lupanja u vrata i prozore bilo im je sumnjivo, te su počeli strahovati da se dogodilo najgore. Jedan od njih razbio je staklo kako bi ušao u objekt te se pri tome i posekao. Kada je otvorio vrata ugledao je stravičan prizor.

 

Osmoro mladih od kojih je većinu i poznavao sedilo je nepomično na kauču ili su pak pali na pod. Prišao im je i brzo shvatio kako njihova srca ne kucaju. Pozvao je policiju i hitnu pomoć koja kada je došla na mesto nesreće mogla samo da konstatuje smrt. Nakon toga policija je ogradila mesto nesreće, do kojega se inače zbog snega i lošega vremena može doći samo sa džipovima, te onemogućila pristup na udaljenosti od skoro dva kilometra.

Roditelji, braća i sestre satima su čekali u jednom objektu međusobno se tešeći s nevericom ponavljajući kako su dan ranije bili s njima. Stalno su im dolazili prijatelji mladića čiji su životi ugašeni naprasno, koji su ih se suznih očiju i jecajući prisećali.

(Večernji list)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!