PUPOVAC O AFERI KOJA TRESE HRVATSKU: Milošević stavio mandat na raspolaganje

J. Kerbler, od stalnog dopisnika, Zagreb

21. 02. 2022. u 10:31

POTPREDSEDNIK hrvatske vlade Boris Milošević stavio je mandat na raspolaganje, a o njegovom daljem radu u vladi odlučiće premijer Andrej Plenković.

ПУПОВАЦ О АФЕРИ КОЈА ТРЕСЕ ХРВАТСКУ: Милошевић ставио мандат на располагање

Foto Tanjug

Istovremeno istražitelji nastavljaju istragu kojom je obuhvaćeno četiri hrvatska ministra, tri sadašnja i jedan bivši, vezano za događaje od pre četiri godine.

USKOK tereti Borisa Miloševića da je pogodovao kod davanja podsticaja za sedam firmi, a odluke je potpisao sada već bivši ministar Darko Horvat koji je u istražnom zatvoru. O položaju Borisa Miloševića govorio je na N1 televiziji Milorad Pupovac, predsednik SDSS-a, koji je koalicijski partner u sadašnjoj hrvatskoj vladi.


- Ovo je jedno od razdoblja koje nije lako za vladu. Milošević ima poverenje i imaće ga, jer je čovek od poverenja. On je čovek iznimnih moralnih kvaliteta, častan. I sigurno zna što je najbolje za njega, za vladu i za stranku i zato je stavio mandat na raspolaganje -- rekao je Pupovac.


Lider Srba u Hrvatskoj tvrdi da se još ne znaju svi detalji iz istrage, ali je dao i punu podršku Miloševiću, ocenivši da on nikada ne bi koristio mehanizme koji nisu u skladu sa zakonom. Izrazio je i čuđenje što detalji iz istrage dolaze do javnosti, što po Pupovcu ugrožava rad institucija.

- To nije način kako se gradi poverenje i dobar odnos institucija po modelu podeljenje odgovornosti. To nije dobro za kulturu zakonitosti u zemlji”. Pupovac i Milošević i dalje komuniciraju, jer, kako je rekao Pupovac, ”on treba našu podršku, za njega to nije jednostavno”.


- On nije čovek koji je navikao na tu vrstu radnji, niti statusa, niti tretmana. On je čovek koji je iznimno posvećen teškim političkim pitanjima u ovoj zemlji i sasvim sigurno da neće biti sam i da ćemo, neovisno o tome kroz što prolazio, biti uz njega. On se sasvim sigurno priprema za sve što je pred njim, kao što se pripremamo i mi. Ne samo da se čujemo, nego smo veoma bliski sa njim.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri