PRAVDA UMIRE SA SVEDOCIMA Kojić: "Zločini u Podrinju imaju ime i prezime, a to je Naser Orić"

S. MIŠLjENOVIĆ

19. 01. 2022. u 07:13

ONO na šta institucije RS upozoravaju godinama - da najmasovniji i najteži slučajeva ratnih zločina nad Srbima neće biti rešeni pred pravosuđem BiH, jer nema volje da se to učini - juče je potvrdio i predsednik VSTS Halil Lagumdžija, poručujući da su rokovi postavljeni u Revidiranoj strategiji za rad na predmetima ratnih zločina BiH bili nerealni, te da do 2023. neće biti ispunjeni.

ПРАВДА УМИРЕ СА СВЕДОЦИМА Којић: Злочини у Подрињу имају име и презиме, а то је Насер Орић

Groblje srpskih žrtava u Srebrenici, Foto M. Kojić

- Određeni broj tih predmeta će trajno ostati bez rešenja jer svedoci umiru - izjavio je, između ostalog, Lagumdžija.

Glavni inspektor MUP RS za istrage krivičnog dela ratnog zločina Simo Tuševljak takođe smatra da masovni i najteži zločini nad srpskim narodom - poput Sarajave, Podrinja, Goražda, Hercegovine... - očigledno nikada neće dobiti pravosudni epilog, jer su još od formiranja pravosuđa BiH ti predmeti zarobljeni u nečijim fiokama.

- Tvrdnja da ratni zločin ne zastareva, u slučaju srpskih žrtava, nažalost, nije tačna, jer sa smrću počinilaca i svedoka umire i pravda - naglašava Tuševljak.

Simo Tuševljak, Foto RTRS

Predsednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila iz Srebrenice Branimir Kojić kaže da političko Sarajevo i deo međunarodne zajednice ne želi da se sazna istina.

- Ne zanima ih genocid nad Srbima u Podrinju, ni to što u Srebrenici nije bilo genocida, ma koliko nam uvodili zakone koji nam zabranjuju da to kažemo. Zločini u Podrinju imaju ime i prezime, a to je Naser Orić. Vrh bošnjačke politike se sastaje sa ovim zlikovcem i kriminalcem, dajući mu novac da potplaćuje svedoke ne bi li menjali iskaze. Elfeta Veselji je upravo zato dobila sramotno nisku kaznu za ubistvo malog Slobodana Stojanovića, pa je jasno da se predmeti moraju vratiti entitetskim sudovima, da bi pravda iole bila zadovoljena - zaključuje Kojić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)