Nagrade srednjoškolcima za uspehe na takmičenjima: Fond za mlade talente raspisao konkurs

Lj.B.

11. 04. 2024. u 12:31

FOND za mlade talente raspisao je Konkurs za dodelu nagrada učenicima srednjih škola za postignute uspehe na priznatim takmičenjima u zemlji i inostranstvu tokom kalendarske 2023. godine. Prijave na konkurs će biti otvorene do 20. maja.

Награде средњошколцима за успехе на такмичењима: Фонд за младе таленте расписао конкурс

FOTO:PMF

Na konkurs se mogu prijaviti svi srednjoškolci koji su osvojili neko od prva tri mesta na priznatim takmičenjima u zemlji i inostranstvu, a svaki kandidat može biti nagrađen samo jednom i to za najbolji postignut rezultat tokom 2023. godine. U zavisnosti od ranga, kao i plasmana na takmičenju, za svakog kandidata biće definisan i iznos jednokratne naknade u visini od 20.000 do 200.000 dinara.

Priznata takmičenja obuhvaćena su Kalendarima takmičenja utvrđenim od strane Ministarstva prosvete Republike Srbije na republičkom ili međunarodnom nivou, kao i takmičenja iz oblasti fizičkog vaspitanja, sporta i muzičke i baletske umetnosti.

Već punih 16 godina, osnovni cilj i misija ovog načina nagrađivanja je pružanje podrške mladim i izuzetnim talentima u najranijim fazama njihovog školovanja, ali i motivacije da nastave da ređaju uspehe kako bi kasnije postali i naši stipendisti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?