ŠOKANTNI DETALJI DNK VEŠTAČENJA U RITOPEKU: Čiji su sve tragovi nađeni u “kući smrti” Velje Nevolje

E. H.

10. 05. 2021. u 22:00

U MAŠINI za mlevenje mesa, iz tajne prostorije kuće smrti Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u Ritopeku, kako se sumnja, pronađeni su biološki tragovi njihovih žrtava, Nišlije Milana LJepoje i Zdravka Radojevića iz Koteža, nezvanično saznaju "Novosti".

ШОКАНТНИ ДЕТАЉИ ДНК ВЕШТАЧЕЊА У РИТОПЕКУ: Чији су све трагови нађени у “кући смрти” Веље Невоље

Foto: MUP

Iz monstruoznog oruđa za uklanjanje tragova izolovani su još neki biološki uzorci i njihova identifikacija je u toku.

Prema rečima ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, koji se u ponedeljak oglasio iz ovog beogradskog prigradskog naselja i potvrdio monstruozne sumnje, istraga protiv ove kriminalne grupe se nastavlja.

- Nijedan zločin klana Belivuk - Miljković neće ostati nerasvetljen - poručio je Vulin. - Nakon što smo u kući strave u Ritopeku pronašli tajnu prostoriju u kojoj se osim oružja i eksploziva nalazila industrijska mašina za mlevenje mesa, pripadnici MUP i Tužilaštva za organizovani kriminal definitivno su potvrdili da se u toj mašini nalazilo više DNK različitih žrtava ovog klana.

Prema ministrovim rečima, ova "ubilačka grupa" ljude je mučila, ubijala i na kraju na najstrašniji način mlela njihove ostatke da bi ih dalje uništila i razbacala.

U ovom trenutku, kako saznaju "Novosti", istraga se vodi zbog sumnje da su Belivuk i Miljković sa saradnicima ubili najmanje trojicu ljudi. U zahtevu za sprovođenje istrage pominju se imena Milana LJepoje, Zdravka Radojevića i navijča Partizana Gorana Veličkovića Goksija i svi prikupljeni dokazi ukazuju na to da im se trag gubi u kući strave u Ritopeku.

- Uskoro se očekuje proširenje istrage za još jedan, a možda i dva zločina - navodi naš sagovornik blizak istrazi. - Za četvrtu likvidaciju imamo materijalne tragove, a za petu čekamo da se završe dodatna veštačenja.

Inače, tajnu prostoriju smrti policija je pronašla posle informacije koju je dobila od čoveka bliskog Belivukovoj i Miljkovićevoj grupi. On je pristao da sarađuje i da za povlašćeniji status u pritvoru, kao i smanjenje moguće kazne, ispriča sve što zna.

- Do tog tajnog bunkera, u kom su žrtve ubijane, a potom uklanjani tragovi, dolazilo se preko garaže - navodi izvor našeg lista. - Otvor je bio u dnu sobe, sakriven montažnim zidom. Do prostorije, koja je bila pod zemljom, onaj ko ulazi morao da se sagne.

Pored industrijske mašine za mlevenje mesa, sa DNK tragovima, biološki materijal je pronađen i na zidovima ove tajne prostorije. Takođe, u ovom delu štek-vikendice ove kriminalne ekipe bio je sakriven i čitav arsenal oružja, a među njima osim raketnog bacača i avionski teški mitraljez marke "broving".

Ovo oružje može da se koristi u napadu na manja oklopna vozila poput blindiranih automobila, pa policija na osnovu operativnih podataka sumnja da je bio planiran atentat na neku od štićenih ličnosti.

- Količina i raznovrsnost oružja nađenog u tajnoj sobi u Ritopeku govore da se banda spremala za likvidacije osoba koje su štićene - rekao je nedavno ministar policije Vulin, za "Novosti". - Imati avionski "broving" i tako veliku količinu municije kalibra 12,7 milimetara znači spremati se za probijanje lako oklopljenog vozila. Ako pretpostavimo da se nisu naoružavali da bi bušili "lazara" ili "miloša" (oklopna vozila koja koriste vojska i specijalne jedinice MUP) onda ostaju lica koja koriste blindirana vozila, a to su oni koji vode sistem bezbednosti i našu zemlju. Niko ne nabavlja "broving" da bi se obračunao sa protivnikom sa tribina.

SESTRA MILANA LJEPOJE ZA "NOVOSTI": TRAŽIMO ISTINU!

SESTRA Milana LJepoje, Milena, obratila se "Novostima" posle saznanja da su, kako se sumnja, u Ritopeku pronađeni DNK tragovi njenog brata: - Meni kao davaocu DNK uzorka ništa nije rečeno, niti da je on pronađen, niti da nije. Mi i dalje iščekujemo vesti o njegovoj sudbini. Tražimo od Tužilaštva i policije da Milanovoj porodici i meni kažu istinu, ma kakva ona bila. Mi se i dalje nadamo da je on živ.

ODBIO DA IM DAJE NOVAC?

Zdravko Radojević važio je za navijača Crvene zvezde, koji je bio u poslu sa kokainom. Navodno je bio veoma blizak sa Markom Miljkovićem Maretom, Belivukovim najbližim saradnikom. Belivuku i Miljkoviću on, navodno, nije smetao dok je prodavao na sitno, ali kada je proširio poslovanje, počeo je da im "bode oči". Isprva mu je, navodno, rečeno da se ne meša u posao, i ne zalazi u njihovu teritoriju, ali se Radojević nije obazirao na upozorenja i pretnje. Belivuk i Miljković su Radojeviću, kako se sumnja, tražili deo novca od zarade, što je on odbio, a onda je on nestao prošle godine u Kotežu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)