BRAJAN PROBLEMATIČAN NA UJAKA: Dilovao 10 tona droge sa oskarovcem, zvali ga Tito

Novosti onlajn

23. 01. 2023. u 14:43

ŠABAZ ZARINTAŠ je rođeni brat Brajanove majke Dajane, koja je rođena u Iranu. Na društvenim mrežama objavljena su dokumenta i stari novinski tekstovi u kojima se navodi da je Šabaz bio inženjer i filmski radnik poreklom iz Irana. On je osamdesetih godina bio umešan u jednu od najbizarnijih avionskih nesreća povezanih sa trgovinom narkoticima.

БРАЈАН ПРОБЛЕМАТИЧАН НА УЈАКА: Диловао 10 тона дроге са оскаровцем, звали га Тито

Foto: Jutjub/Lighting the way home for the vanished

Poznat pod nadimkom Tito, zajedno sa oskarovcem Leonom Žakom Gastom bio je osuđen zbog krijumčarenja 10 tona hašiša vrednog osam miliona dolara!

- Ujak Brajana Volša je bio umešan u avionsku nesreću iz 1979, u javnosti poznatoj kao slučaj „Pot Plane Crush" u Zapadnoj Virdžiniji. Avion, koji je nosio tovar od 10 tona hašiša, vredan osam miliona dolara, srušio se prilikom sletanja na Aerodrom „Kanavha", nedaleko od Čarlstona. Šabaz je bio deo ekipe na kopnu koja je čekala drogu da je utovare u iznajmljeni kamion sa još jednim mladićem Leonom Žakom Gastom - navodi se u sudskim dokumentima objavljenim na društvenim mrežama.

Šabazov prijatelj Gast je bio filmski producent i na suđenju je tvrdio da su drogu krijumčarili kako bi finansirali snimanje filma o Muhamedu Aliju. Dokumentarac pod imenom „Mi smo kraljevi" na kraju je zaista snimljen i 1996. je osvojio Oskara! Reč je filmskom ostvarenju upravo o poznatom bokseru Muhamedu Aliju.

- Teretni avion sa drogom se 6. juna 1979. iznenada strmoglavio u brdima nedaleko od aerodroma. Veliki deo droge završio je rasut po celom krajoliku, a stotine paketa droge uspeli su da spasu iz letelice koja se zapalila. Posadu je činila bizarna filmska i glumačka ekipa. U avionu su bila trojica mladića stara dvadesetak godina, dok je na kopnu čekalo čak devetoro njih kako bi preuzeli tovar. Među njima su bili Šabaz i Žak Gast. Iz aviona je posle nesreće izletela tročlana ekipa kako bi se spasli - navodi se u dokumentima, i dodaje da je na lice mesta ubrzo stigla i policija.

Svedoci su tokom istrage Brajanovog ujaka identifikovali kao Iranca poznatog pod nadimkom Tito, a u tekstovima iz osamdesetih do detalja je opisan način na koji su švercovali narkotike. Zarintaš je čak bio umešan i u druge slučajeve trgovine drogom na teritoriji SAD.

- Neki od njih su se teturali po putu, neki su bili povređeni. Većina njih, među kojima su i Šabaz i Žak Gast, osuđeni su na višegodišnje kazne. Njih dvojica su priznala krivicu - otkriveni su detalji.

Meštani ubrzo počeli da puše "dizel travu"

Posle pada aviona u Zapadnoj Virdžiniji nastala je prava histerija među meštanima koji su želeli da se dočepaju droge. Slučaj je poznat pod imenom „Srećna dolina“.

- Posetioci su počeli da pljačkaju tovar i drogu, zbog čega je 15 ljudi uhapšeno. Policija je tovar polila benzinom i čitav kraj poprskala herbicidom. Policija je patrolirala sve vreme tim regionom, a jedan deo tovara je bio zakopan. Međutim, meštani su ga otkopavali - navodi se u dokumentima, i dodaju se tragikomični detalji svedočenja jedne meštanke:

- Seme kanabisa nakon pada aviona bilo je razbacano po celoj planini i više biljaka je počelo da raste samo od sebe. Pokušavali su da je unište dizelom, ali nije uspelo. Mislim da su meštani ubrzo počeli da puše „dizel travu“ - kazala je Glenis Voker.

Ana Mari Smit je istakla da se gradom širio užasan smrad kada je spaljivana droga.

- Odjednom su se svi smirili, smejali su se i pričali veselo u celom naselju i na ulicama - kazala je ona.

Prema njenim tvrdnjama, meštani su nastavili da gaje hašiš.

Podsetimo, Brajan Volš se tereti da je 1. januara posle dočeka Nove godine izbo nasmrt suprugu Anu Volš, a zatim njeno telo iskasapio.

Brajanova majka je religijski ostrašćena

Brajanova majka rođena je u Teheranu kao Dijana Zarintaš, a udala se za Brajanovog oca Tomasa, uglednog neurohirurga iz Bostona. U braku su dobili jedino Brajana pre nego što su se kasnije razveli. Srednje ime Brajana Volša je Reza, koje je vrlo često u Iranu, a ujedno je i ime poslednjeg iranskog šaha.

Brajanova majka je, prema pisanju američkih medija, religijski ostrašćena i navodno je priznala da se nije slagala s Anom. Mediji tvrde da je Brajanu govorila da najmlađi sin (2) nije njegov jer je plav i razlikuje se od ostale dece.

Ana Volš nestala na godišnjicu braka

Milanka Ljubičić, majka nestale Ane Volš, iznela je za medije šokantan detalj da se njenoj ćerki izgubio svaki trag deset dana nakon što je s Brajanom proslavila godišnjicu braka.

- Oni su se venčali 21. decembra 2015. godine. Pre Aninog nestanka bila im je sedma godišnjica. Ne znam da li su slavili naveliko, pravili žurku ili neku svečanost tim povodom. Iskreno, nisam ni pitala ćerku za to - kaže nam Milanka.

Podsetimo, Brajan Volš se tereti da je 1. januara posle dočeka Nove godine izbo nasmrt suprugu Anu Volš, a zatim njeno telo iskasapio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije