DEJAN DABOVIĆ ĆE ROBIJATI U CRNOJ GORI: Usvojena molba branioca za premeštaj

Lj. P.

03. 06. 2022. u 19:09

REŠENjEM višeg suda u Novom Sadu, usvojena je molba branioca Dejana Dabovića iz Herceg Novog oduđenog na doživotnu robiju, da kaznu služi u Crnoj Gori. Sud je odobrio transfer, odnosno njegov premeštaj.

ДЕЈАН ДАБОВИЋ ЋЕ РОБИЈАТИ У ЦРНОЈ ГОРИ:  Усвојена молба браниоца за премештај

Foto privatna arhiva

Dabović je pravosnažnom presudom Višeg Suda u Novom Sadu oglašen krivim za teško ubistvo bivše devojke Duške Jovović, iz Herceg Novog i razbojništvo.

Tom presudom on je obavezan da oštećenjima isplati materijalnu i nematerijalnu štetu kao i troškove sudskog postupka i sudskog paušala.

Protiv rešenja o usvajanju molbe za premeštaj žalbu je izjavilo Više javno tužilaštvo u Novom Sadu, u kojoj se ističe da uslovi za premeštaj nisu ispunjeni,jer oduđeni nije izmirio svoje obaveze,odnosno imovinsko pravne zahteve.

Apelacioni sud je posle sednice 1. juna doneo rešenje kojim se odbija žalba tužilaštva kao neosnovana. U obrazloženju svoje odluke, drugostepeni sud navodi da je u skladu sa Konvencijom o transferu osuđenih lica izmedju Srbije i Crne Gore viši sud pravilno usvojio molbu, jer su ispunjeni svi zakonski uslovi za premeštaj radi izdržavanja kazne.

Dabović ,koji je 24. Marta 2021. oglašen krivim za teško ubistvo i osuđen je, septembra prošle godine podneo molbu za premeštaj.

On je osuđen jer je 26.decembra 2019., u ulici Alekse Šantića u Novom Sadu bio svestan svog postupka i svirepo ubio Dušku zbog raskida dugogodišnje emotivne veze.

On je nesrećnu devojku posle prepirke četiri puta ubo u vrat i grudi nožem, koji je doneo kada je dan ranije u Novi Sad došao iz Herceg Novog.

BONUS VIDEO: MESTO UŽASA NA DUŠANOVCU: Nožem napao devojku, pa se ubio, prerezao sebi grkljan nasred ulice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024