PIJANKE ZAVRŠENE BRATOUBISTVIMA: U Nišu strašan zločin, dan ranije i na KiM

V. N.

09. 05. 2022. u 06:30

NIŠLIJA Milan Grujić (43) uhapšen je juče zbog sumnje da je u noći između 5. i 6. maja u porodičnoj kući u naselju Komren ubio svog rođenog brata Sašu Grujića (52).

ПИЈАНКЕ ЗАВРШЕНЕ БРАТОУБИСТВИМА: У Нишу страшан злочин, дан раније и на КиМ

Žrtva Saša Grujić, Foto J. Ćosin/ privatna arhiva

Sumnja se da je Milan, nakon žustre svađe, golim rukama zadavio Sašu, a onda pozvao mrtvozornika i rekao da mu je brat preminuo. Dan ranije na severu KiM dogodilo se još jedno bratoubistvo.

U Donjoj Gušterici šezdesetogodišnji policajac M. Šubarević u subotu po podne ubio je svog rođenog brata D. Šubarevića (65). Prema nezvaničnim saznanjima "Novosti", bio je pod dejstvom alkohola.

A kako stvari stoje, i tragediji u Nišu delimično je kumovao alkohol. Braća Grujić su noć uoči tragedije sedela zajedno s komšijom, da bi nedugo nakon njegovog odlaska izbio sukob. Kada je komšija otišao, Milan se potukao s bratom, a zatim ga zadavio.

Osumnjičeni je smrt brata prijavio Hitnoj pomoći u Nišu 6. maja. Pre dolaska lekara on je telo mrtvog brata Saše okupao, obukao i navodno spremio za sahranu. Ispričao je da je brata zatekao nepomičnog, te da ga je drmao u nameri da ga probudi. Naravno, mrtvozornik je otkrio povrede na telu žrtve, pa je odmah pozvao policiju. Obdukcijom je ustanovljeno da je Grujić ubijen.

Milan i Saša živeli su godinama u naselju Komren. Cela porodica je teško živela i imala zdravstvenih problema.

Dan posle ubistva u familiji Šubarević nadomak Gračanice, iz Osnovnog tužilaštva u Prištini saopštili su samo da je, kada je patrola izašla na lice mesta, mogla samo da konstatuje smrt. Kako se navodi u saopštenju, "jedno lice je ostalo bez znakova života od posledica povreda iz vatrenog oružja".

Nezvanično iz policije ističu da se zločin dogodio u subotu po podne, kao i da su mogući motiv neraščišćeni imovinski odnosi. Osim što je M. Š. bio pod dejstvom alkohola kada je potegao oružje, zna se i da su se braća sporila oko nasledstva koje nije podeljeno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)