OPET ODLOŽENO SUĐENJE ZA UBISTVO VELIBORA DUNJIĆA: Izostao optuženi, tvrdi da je bolestan

J.D.Lj.

06. 07. 2023. u 13:08

ZBOG nedolaska na pretres Gorana Kneževića, danas je za 14. septembar, u Višem sudu u Beogradu, odloženo suđenje optuženima koji se terete u umešanost i prikrivanje tragova ubistva Velibora Dunjića, jednog od vođa navijača "Crvene zvezde" ispred splava "Džimis" 2014. godine, kada je teško ranjena i njegova devojka Tanja Š.

ОПЕТ ОДЛОЖЕНО СУЂЕЊЕ ЗА УБИСТВО ВЕЛИБОРА ДУЊИЋА: Изостао оптужени, тврди да је болестан

Foto arhiva

Branilac optuženog koji je izostao sa pretresa naveo je da je njegov klijent bolestan, o čemu će sudu dostaviti medicinsku dokumentaciju.

Na narednom pretresu trebalo bi da se saslušaju veštaci i dva svedoka. 

Inače, suđenje će krenuti ispočetka zbog izvesne promene u sastavu sudskog veća.

Na optuženičkoj klupi su, zbog pomaganja izvršiocu nakon izvršenog krivičnog dela - Goran Knežević, Miloš Milosavljević i Bojan Starovlah. Za ubistvo Dunjića i ranjavanje njegove devojke, kao neposredni izvršilac optužen je Vladimir Đurović, tadašnji pripadnik obezbeđenja splava "Džimis", koji je u bekstvu.

Aleksandar Đuranović, Marko Gvozdenović, Zoran Vukić i Jelena Krušedolac su za neprijavljivanje dela bili pod istragom tužilaštva, ali su sklopili sporazume o priznanju krivice.

Krajem 2019. Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 16 meseci zatvora Vuka Musića jer je prikrivanjem tragova pružio pomoć Vladimiru Đuroviću nakon ubistva. Musić je tokom suđenja priznao izvršenje krivičnog dela u celosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)