JEDINSTVENA KAZNA SEDAM GODINA: Izrečena presuda Petru Burki (61) iz Loka, za tri krivična dela

Lj.P.

03. 07. 2023. u 12:51

PETAR Burka (61) iz Loka kod Titela, danas je u Višem sudu u Novom Sadu nepravosnažno osuđen na jedinstvenu kaznu od sedam godina zatvora za tri krivična dela, počinjena 15. aprila 2022. godine u seoskoj kafani u Loku.

ЈЕДИНСТВЕНА КАЗНА СЕДАМ ГОДИНА: Изречена пресуда Петру Бурки (61) из Лока, за три кривична дела

FOTO:Lj.P.

Njemu je prethodno za pokušaj ubistva sugrađanina Novice Štrbačkog izrečena kazna od tri godine, za nehatno lišenje života Snežane Petković (59), ugostiteljske radnice u lokalnom ugostiteljskom objektu, četiri godine i za nelegalno oružje dve godine zatvora.

Obrazlažući presudu, sudija Vidoje Mitrić predočio je da je Više javno tužilaštvo dokazalo da je Burka počinio pomenuta krivična dela i da ništa nije sporno. Prilikom odlučivanja o kazni, po rečima sudije Mitrića, u obzir je uzeta činjenica da je Burka neosuđivan, kao i njegovo držanje pred sudom.

Prema optužnici Burku je te večeri u seoskoj kafani jedan od prisutnih gostiju pokušao da izgura iz lokala u baštu, jer je narušavao javni red i mir, čemu se okrivljeni opirao, držeći se za vrata ragastoa.

Obojica su zatim pali na pod bašte, gde su nastavili da se rvu i razmenjuju udarce. Posle toga Novica Štrbački je, kako se dalje navodi u optužnici, podigao Burku i odgurnuo ga na obližnju klupu, a onda je Burka iz džepa izvadio pištolj za koji nije imao dozvolu. Štrbački je ugledavši oružje krenuo prema njemu da ga spreči da ga upotrebi, udarivši ga iznad zgloba, ali je okrivljeni repetirao oružje i povukao obarač. Metak je pogodio Snežanu, koja je stajala kod vrata, a smrt je nastupila usled iskrvarenja.

Okrivljeni je bio smanjeno uračunljiv, ali ne bitno, a izmereno mu je 2,09 promila alkohola u organizmu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)