MURATAGIĆU DOŽIVOTNA ROBIJA: Apelacija povećala kaznu za ubistvo vlasnika menjačnice u Zemunu

S. J. M.

16. 06. 2023. u 18:03

BRANISLAV Muratagić otići će na doživotnu robiju zbog ubistva Dragana Pantelića, vlasnika menjačnice u Zemunu 17. decembra 2019. godine.

МУРАТАГИЋУ ДОЖИВОТНА РОБИЈА: Апелација повећала казну за убиство власника мењачнице у Земуну

Foto: P. Mitić

Apelacioni sud pravosnažnom odlukom povećao mu je kaznu za ovo teško ubistvo sa 20 godina koliko ga je bio prvostepeno osudio Viši sud, na doživotni zatvor. U ostalom delu potvrdio je prvostepenu presudu i oslobodio Muratagićevu suprugu Georginu za pomaganje u teškom ubistvu.

Apelacija je obrazložila da nisu dovoljno cenjene otežavajuće okolnosti d aje Muratagić više puta osuđivan i da njegov raniji život ukazuje da je sklon izvršenju krivičnih dela sa elementina pretnji i nasilja, nošenju oružja i da ih je izvršavao od rane mladosti do zrelih godina. Navedeno je da je izdržavao i duže zatvorske kazne i da svrha svih tih kažnjavanja po brojnim osudama očigledno nije ostvarena.

Smatra se da je nova kazna nužna, jer je cenjena ličnost Muratagića, da je novac tom prilikom uzet iz menjačnice trošio bez griže savesti, a Pantelića ostavio zatvorenog, bez mogućnosti da mu se pruži pomoć. Pantelić je bio otac troje dece i posao u menjačnici mu je bio više od izvora egzistenicije, jer je u njoj provodio 12 sati dnevno.

Muratagić je tada pucao u Pantelića kako bi mu oteo novac i ispalio pet metaka u njega, a kad je pao udario ga je po glavi. Od tih povreda Pantelić je iskrvario i preminuo. Muratagić je tada uzeo više od 10.000 evra u raznim valutama i pobegao. Krio se u stanu na dan, ali je uhapšen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)